2015. 10. 16., péntek, 08:03

Hárommillióval több jut a kaposvári élsportolóknak

2005-ben az országban elsőként alapított Kaposvár élsportolói egyetemi ösztöndíjat. Akkor még csak hat sportoló, idén pedig már 15 fiatal vehette át az anyagi támogatást. Kaposvár ehhez 1 millió forint anyagi támogatást adott, a Kaposvári Egyetem pedig biztosította az infrastruktúrát és az egyéni tanrendet a sportolóknak.

Tavasszal bejelentették: kétmillió forintra emeli a támogatás összegét Kaposvár, amennyiben az egyetem ugyanennyivel hozzájárul az ösztöndíjhoz. Így csütörtökön délután Kaposvár polgármestere és az egyetem kancellárja, Borbás Zoltán újabb 5 évre írták alá a megállapodást, melynek értelmében, az egyetemi hozzájárulással együtt 4 millió forinttal támogatják az élsportolókat.

Az ösztöndíj célja, hogy a diplomaszerzés mellett a hallgatók sportteljesítményeikkel is gazdagítsák Kaposvárt. 

- Miniszterelnök úrral kötött megállapodásunk része két új sportlétesítmény létesítése. Az egyik egy új sportcsarnok, amely 4000 fő befogadására képes, és akár nemzetközi röplabdamérkőzéseket is lehet ott tartani, a másik pedig egy 10 pályás versenymedence megépítése - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: