2015. 10. 15., csütörtök, 11:12

Tetkódivat Kaposváron - a seggagancs már rég nem menő

Ahogy az öltözködésben vagy a technikai felszerelésekben, úgy a tetoválásban is léteznek trendek, bár nem változnak olyan sűrűn, mint más területeken. Utánakérdeztünk egy kaposvári tetoválónál, hogy mik mennek most.

A legtöbben a trendek után mennek itt is, kevés az egyéniség

Murdock szerint „itt is azok mennek, amik máshol is népszerűek - madártoll, végtelenjel, virágok, azon belül pitypang, madarak, álomcsapda, feliratok stb. De nem feltétlenül kellene követni a trendet, mert ezek a tetoválások sokszor visszaköszönnek az utcán, ami szerintem nem éppen jó dolog. Ha lehet, mindig alaposan gondoljuk át, mit is szeretnénk valójában. Lehetőleg ne csak tetsszen, hanem fűződjön is hozzánk.”

 

Az álomcsapda is tömegtetkó
Madár = szabadság. Az ilyenekből is Dunát lehetne rekeszteni

Nem meglepő módon Kaposváron leginkább a fiatalok és középkorúak tetováltatnak. Manapság leginkább az alkar, felkar, nyak, hölgyeknél lábfej, oldal, lapocka, vádli, mell ami nagyon trendi helynek számít. Persze nem maradhat ki a jól megszokott deréktetkó sem. Természetesen nem én vagyok a tetkó-ízlésrendőrség, de a csajokon a deréktetkó már tényleg elég prolinak számít. Mindig is az volt, de húsz éve legalább vagányságnak hatott. (Ilyen abszolút tömegtermék a nonfi, vagy más néven tribal is, ami nyilvánvalóan semmit nem akar kifejezni, mindössze vagányul néz ki (jó esetben). Egyébként én 16 évesen éreztem úgy, hogy feltétlenül szükségem van egy ilyenre, amit most már máshogy gondolok, de amúgy semmi bajom nincsen vele, szeretem.) - a szerk.

Egy tipikus nonfi aka. tribal

 

A farfirka rég nem olasz

A fiatalok sokszor varratnak hirtelen felindulásból

A fiatalabb korosztály merészebb, míg az idősebb inkább szolidabb, visszafogottabb.  Ami nagyon megy ma a körükben az a rózsa, koponya, iránytű, illetve óra realisztikus formában. És még sorolhatnám, ugyanis nagyon sokféle ember van és még több stílusú tetoválás.

– mondta Murdock, aki szerint a legnagyobb baj a hirtelen döntésekből születik. Nem egyszer találkozott például olyan párokkal, akik a kedvesük nevének kezdőbetűjét vésették a bőrükre, majd egy idő után szétmentek és el akarták tűntetni az egykori alkotást.

 

Megy az óratetkó is

„Volt olyan eset, hogy egy csaj eljött és a barátja nevét kérte csuklóra. Kérdezem tőle: jól meggondoltad?  Azt felelte, hogy igen, teljes mértékben. Megkérdeztem, hogy mennyi ideje vannak együtt? Mondta, x hónapja. Tovább feszegettem, hogy ez elég korai még stb. Nem sikerült lebeszélnem így hát megcsináltam az illetőnek a nevet, örült is, mint majom a farkának. Erre kb. 2 hét múlva éppen, hogy volt ideje legyógyulni és már keresett, hogy csináljak a névvel valamit, mert szétmentek… Ezzel csak azt akarom mondani, hogy alaposan gondoljátok át az ilyen dolgot, sőt felejtsétek is el, még ha 40 éve is vagytok együtt! Nem ezzel kell kimutatni, hogy szereted az illetőt!”

 

Újabb trendi kombó - virág + név

Az idősebb korosztály érettebben gondolkodik 

Mig a fiatalabbaknál a lázadás és divat hatja át a kérések listáját, addig az idősebb generáció tagjai nem igazán foglalkoznak a mai módival. Számukra már a kiforrott egyéniség a lényeges.

„Az idősebbeknél nemigen határozható meg, hogy mit tetováltatnak. Talán mondhatni érettebb és meggondoltabb felfogásuk van. Persze köztük is akad, aki nem tudja, hogy mit szeretne, igaz elenyésző számban. Akkor kell segíteni az illetőnek, hogy mi is fűződik leginkább hozzá, mi az, amit szeret, legyen tárgy, személy, élőlény stb. 

Kaposváron egyébként igazán nagy biznisznek számít a tetoválás, hiszen a legtöbb szalonban hónapos várólistákkal találkozhatunk. Az árakat tekintve a legtöbb szalonban már 4-5000 forinttól lehet mintákat, feliratokat készíttetni, ám a fizetendő összegeket csak az előzetes egyeztetést követően tudják meghatározni. Egy-egy nagyobb motívumért azért lehet rendesen perkálni. 

Bármit is szeretnénk varratni magunkra, mindenképpen érdemes jól átrágni a dolgokat. Egyeztessünk a művésszel, ismerjük meg a munkáit. Legyünk egyediek, hiszen például a David Beckham és Russell Crowe féle latin mondatos „varázsigék” már rég egyet jelentenek az átlagos tetkókirályokkal. Persze kinek mi tetszik…

 

 

A legeslegújabb tetoválás trendről is írtunk nemrégiben, ha kíváncsiak vagytok rá, ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: