2015. 10. 14., szerda, 15:00

A 15 legfrankóbb esernyő

Valljuk be, esernyőt mindenki utál használni vagy egész nap magával cipelni, de vannak olyan napok amikor elkerülhetetlen, hogy otthon hagyjuk, ha kilépünk a barlangunkból. Összegyűjtöttünk nektek 15 olyan vagány esernyőt, amivel egy kicsit kellemesebb lehet kilépni az utcára, özönvíz idején.

1. Kapd be eső! esernyő

 

 

Ez az esernyő nem igényel különösebb magyarázatot…

 

2. Szemellenzős ernyő

 

 

Hello Nancy Drew! Kémek és búvárok számára egyaránt tökéletes a titkos szemellenző alakú kukucskálóval ellátott esernyő. A tengeralattjáróra hasonlító ernyőn a kémlelőnyílás segítségével tájékozódhatunk. 

 

3. Az egész testet védő ernyő

 

Az egyetlen ernyő, ami 100 %-osan szárazon tart. Az más kérdés, hogy mennyire néznek hülyének, ha ilyennel jelensz meg az utcán.

 

4. Derűlt égből ernyő

 

 

Jó tudni, hogy a “felhők felett mindig kék az ég”. Ez a remény segít átvészelni a sötétebb napokat, akkor is, ha bárkinek a torkát képesek lennénk átharapni. A Sky Umbrella mikrovilága humoros és meglepő, hiszen a kívülről visszafogott esernyő kinyitva igazán szép látvánnyal rendelkezik.

 

5. Nyomdázó esernyő

 

 

A szörnyű időjárás általában a kedvünk szegi, ezért Japán dizájnerek arra gondoltak, hogy feldobják kicsit az esernyőket, hogy mosolyt varázsoljanak az emberek arcára. Az első ernyőt gurítgatnod kell, hogy megjelenjenek a kis mosolygós fejek a földön, a másodikat pedig csak erősen a betonhoz kell nyomnod. Ezután az esernyőből kicsöpögő víz sem megy kárba és nem áztatja el az egész lakást.

 

5. Napórás esernyő

 

 

Szintén Japán dizájnerek fejlesztették ki ezt az ernyőt, amelyről a megfelelő szögben a nap felé tartva, leolvashatod hány óra van éppen. Egy beépített iránytű segít a meghatározásban és a belsejére felnyomott napóra állásából már tudod is a pontos időt, ha éppen nem szakad az eső.

 

7. Párosernyő

 

 

Ezután nem kell versenyeznetek egy ernyő alatt, hogy kinek a vállát vagy a fél oldalát áztassa az eső, mert kilóg alóla. Ez a páros ernyő teljes lefedettséget biztosít mindkettőtök számára.

 

8. Italtartós ernyő

 

A táska és az esernyő tartása sokszor elfoglalja a kezeinket, és mivel nincs egy harmadik belőle, sokszor okoz problémát, ha menet közben üdítőznél. Ezzel az esernyőre szerelt tartókával nyugodtan viheted magaddal a papírpoharad vagy a termoszod, miközben tartod az ernyőd.

 

9. Szatyor ernyő

 

Mindenkinek meggyűlik a baja a kézben cipelt ernyőkkel, ez a találmány erre kínál megoldást, mivel könnyen táskává alakíthatod az eső elálltával.

 

10. Vízipisztolyos ernyő

 

 

Ez az egyedülálló tölcsér alakú esernyő a lecsurgó vízzel tölti fel a vízipisztolyt. Tehát tüzet ne szüntess, hiszen a folyamatos záporozásban a pisztolyod újra töltődik, amíg te vízicsatázol!

 

11. Hátizsákos ernyő

 

Egy esernyő, ami a hátadon hordva véd meg az esőtől és a napsütéstől, ráadásul még a kezeid is szabadon maradnak.

 

12. Szamuráj ernyő

 

A úriemberek  mindennapi eleganciájához kifinomult esernyő dukál, ami persze fekete színű, hogy még férfiasabb érzést keltsen,  ha a kard álca nem lenne elég. Az unalmas út alatt az irodába, vagy az üres percekben az ebédidőben szamurájokká , középkori barbárokká vagy diadalmas huszárokká válhatunk vele.

 

13. Fény a sötétben

 

 

Ahogy zuhog az eső az ernyő felületére, egy PDVF-nek nevezett áramvezető kis lemez átalakítja az esőcseppeket elektromos energiává, amitől az esernyőn elhelyezett LED-ek világítani kezdenek. Minél erőteljesebben szakad, annál jobban világít, segítve az úton való tájékozódást a sötétben.

 

14. Ütővel az esőben

 

Ha te is gyakran ütközöl abba a  probléma a golf pályán, hogy egyszerre az esernyőt és a golfütőt is egyensúlyoznod kell a kezedben, akkor ezt neked találták ki! Az ernyő ütője acélból készült és üvegszálas, de inkább az eső elleni védelemre ajánlott használni.

 

15. Kutyernyő

 

 

Ezzel a kifordított ernyővel a zord időjárás idején is le tudtok menni a parkba a kutyusotokkal és a tappancsokon kívül garantáltan mindent szárazon marad.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: