2015. 10. 14., szerda, 16:01

72 tűzoltó adott vért Somogyban - talán a mi életünket mentik meg ezzel

Október második szerdáján, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A megemlékezés eme sajátos formájához a hivatásos tűzoltók mellett az önkéntes tűzoltók is csatlakoztak Somogyban.

A tűzoltó mindig segít, ha baj van. Ezen a napon véradással hívták fel a figyelmet a somogyi tűzoltók is a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. 

 

 

72 tűzoltó adott vért

Nagyatádon, Kaposváron és Siófokon 72 önkéntes és hivatásos tűzoltó 450 milliliter vér adományozásával járult hozzá a vérkészletek feltöltéséhez.

Halottak napján sok a baleset, életet menthet a vér
Alig két hét múlva itt a Halottak napja, amikor sokan kelnek útra országszerte, emelkedhet a közúti balesetek száma, a kórházaknak az életmentő műtétek elvégzéséhez pedig elegendő vérkészítményre van szükségük. 450 milliliter vér akár három ember életét is megmentheti, így a katasztrófavédelem somogyi munkatársai 216 vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: