2015. 10. 08., csütörtök, 09:45

Így nézheted meg, hogy más is használja-e a Facebook fiókodat!

Egy igazán hasznos funkciót vezetett be a világ legnagyobb közösségi oldala a napokban, amivel mostantól nyomon követheted, hogy mikor és hol léptél be a Facebookodba. Legalábbis jobb esetben te voltál az…

Emlékszem néhány évvel ezelőtt teljesen megőrült a Facebookom, azt se tudtam mi zajlik épp a képernyőn. Hirtelen úgy tűnt, mintha öntudatára ébredt volna a felület, és egymás után nyitogatta meg a chat ablakokat vagy éppen zárta be őket, majd már özönlöttek is az üzenetek. Néhány pillanat, és üzenetváltás után azonban megnyugodva vontam le a következtetést, hogy bizony nincs nagyobb baj, csak az egyik haverom vélte felfedezni számítógépén, hogy bejelentkezve maradtam nála. Hogy micsoda?! Telefon elő, azonnal hívás és ordibálás: „Jelentkezz már ki te idióta, miért kell ezt csinálni?” Válaszként csak hangos kacajokat hallottam a telefonban, de azért biztos megesett rajtam a szíve (ja nem) és pár pillanat múlva ismét ura voltam a kék-fehér felületnek. Jelszóváltoztatás, kilépkedés, gyors tereprendezés, bocsánatkérések tucatjai, és máris biztonságban éreztem fiókomat. Aztán teltek múltak az évek, és mostanára eljutottunk odáig, hogy nem érzékelünk semmit abból, ha bárki kontárkodna a fiókunkban, maximum akkor, ha a kedvesünk a gép elől felpattanva hirtelen lekever nekünk egy fülest.

Erre a problémára kínál most egy megoldást nekünk a Facebook, hiszen mindenki meg tudja tekinteni pontosan, hogy hol, mikor, milyen eszközről léptek be profilunkba.

A rendszer még külön szét is szedi bejelentkezéseinket, kiírja, ha asztali gépről jelentkeztünk be vagy telefonunkról, de még azt is megmutatja, hogy milyen alkalmazáson keresztül használtuk fiókunkat, legyen az a Messenger vagy egy mobilböngésző. Ez a LINK el is dob titeket arra az oldalra, ahol utána lehet nézni saját profilunk bejelentkezéseihez, és ha találtok valami furát, valami ismeretlent, gyorsan katt a tevékenység leállítására, és már mehet is a jelszóváltoztatás, hiszen nem lehet tudni, ki motoszkál rendszeresen fiókunkban. Ha zavar az összes úgy ahogy van, és szeretnél tiszta lappal kezdeni, hogy mostantól ellenőrzésed alatt tudhasd fiókodat, jobb ha azonnal az Összes tevékenység leállítására mész, így törölve az összes eddigi bejelentkezési adatot.

 

Így éred el a szolgáltatást a saját fiókodból:

 

1.

 

2.

 

3.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: