2015. 10. 07., szerda, 11:59

Kaposvár 10 legviccesebb gumicsizmája

Esik az eső, hajlik a vessző, bodor a levele, gumicsizmát hordasz-e? Lassan tiltólistára kerülök a kínai üzletekben a városban, de sebaj, muszáj volt a rossz időre való tekintettel összegyüjtenem nektek azokat az elborzasztó, vicces, illetve elengedhetetlen gumicsizmákat, amiket kis városkánkban megtalálhattok. Ahogy írni szoktam, ha esetleg valamelyik megtetszik, feltüntettük a boltot és az árat, úgyhogy a ti lelketeken szárad, ha megvásároljátok. Na jó, tudom, hogy ezek közt vannak gyerekeknek szánt darabok is, és azok többnyire olyanok mint a cirkuszkerítés, de hadd figurázzam ki ezeket is.

1. Kínai  / Somogy áruház - 2900Ft

 

 

Voltak idők, amikor még csak a katonák alapfelszereléseihez tartoztak a military cuccok, hogy beépüljenek a környezetbe. De tudjuk milyen a divat, mindent felfal, aztán új köntösben köp ki, jelen esetben egy kissé fakó gumicsizmára hányva. Hagyomány és tisztelet, egy igazi terepmintás kamuflázs darabban! Ebben a legnagyobb árvíz esetén is megálljuk a helyünk, a világ legkeményebb hadtestjeiben is. Valamikor egy kisgyerek horgásszszettjéhez tartozó csizma, most az ovi polcokon tesz lehengerlő szolgálatot.

 

2. Divat Show Áruház  - 3790Ft

 

 

Nagyikáink a télire való fa baltázáshoz valami hasonló bokavédőt viselhetnek. A csizma a 70-es évekből megmaradt, Kiskegyedben megtalálható horgolás mintával van felfröccsentve, hogy teljesen beleolvadjon a szomszéd rózsabokrába, ezzel is nyugodt kémlelést biztosítva a mellettünk lakók életének figyelésére. A fazonnal van pár probléma, hiszen a vádli kerületétől úgy öt centire eláll a csizma és esőben nem ajánlanám hordani mert biztosan beázik. Javasolnám egy hozzá passzoló virágos esőkabát beszerzését is, hogy teljes legyen a környezetbe való beolvadás!


3. Kínai  / Somogy áruház - 2900Ft

 

Ezt az igazán cuki darabot rendkívül praktikus nejlon béléssel látták el, amely esélyt sem ad a láb szellőzésére, kisebb szauna hangulatot biztosítva lábujjaink környezetében. Valószínűleg a Somogycsicsón tartott 25. helyi lábszégségverseny elődöntéjében találkozhatunk majd vele a legtöbbet, mert máshol nem hiszem, hogy bárki befutó lenne az aranylánc és a rózsaszín csizma párosításával.

 

4. Kínai / Somogy áruház - 2900FT

 

 

A Starlit Sky, ha valakinek nem lenne meg, csillagfényes eget jelent, a Toy Storyból ötletet nyerve. A gyártók jobban jártak volna, ha legalább annyival feldobják az erősen fakó csizmát, hogy foszforeszkáló csillagokat raknak rá, hogy szegény kölyök legalább valamiben az örömét lelje a csizma hordása közben. 2 szó: Kukába vele!

 

5. CCC  - 6390Ft

 

 

 

Imádnivaló, amikor a kis totyogók dagasztják a sarat, és ebben a csizmiben aztán könnyen meg is tehetik ezt. Anyukám engem nem egyszer rángatott ki úgy a sárból, hogy a cipőmet a tett helyen hagyva, egy szál zokniban futkároztam utána a parkban… Kezeket fel, ha ti is jártatok hasonló cipőben (bocsánat, csizmában) ! A ruhaipar erre a problémára is megoldást talált, a fűző szorosan fixálja, hogy a töpörödött törpördögök lábán maradjon a csizma a tíz centis dagonyából kiszállva, a mosogép fogyasztás és az áramszámla nagy örömére. A mintát a 15 éve futó Sailor Moon főszereplőiből és Csingilingből klónozhatták, valamelyik Photoshopos program segítségével, hogy még eladhatóbb legyen a cucc.

 

6. Kínai  /Somogy áruház - 3500Ft

 

 

Bizonyára mindenki járt már úgy egy erősebb éjszaka után, hogy felmerült benne a kérdés reggel a nagy szédelgésben: Hányjak vagy ne hányjak? Szerintem bárki ránézne erre a csoda cunci darabra, azonnal megválaszolásra kerülne. A csizmi, ha nem is gondolnátok, de 2 funkciós, mint Obi Wan Kenobi lézerkardja. Otthonra a bélést kiszedve rettentő kényelmeteln mamuszt kapunk, amit ajánlanék színben hozzá illő plüss köntös viselésével, hogy jobban hasonlítsunk a Való Világban szerepelt majmokra.

 

7. Kínai / Somogy áruház - 3990Ft

 

 

Igazi domina darab egy laza vízálló hatással megsépkelve. Alkalmas könnyű testi sértés kivitelezésére,  illetve remekül lehet reszelni rajta a fokhagymát és a lágy sajtokat az esti carbonara elkészítésénél. Az olcsóbb költségvetés érdekében a fémszegecseket a gyártó guminyomással helyettesítette, hogy a 3 évvel ezelőtti divatnak megfeleljen.

 

8. Deichmann - 2990 Ft

 

 

A wellington csizmára legjobban hajazó darabot is megtaláltam a városban és ha nem tudnátok, ez az alap darabja az összes gumicsizmának. Az erős libafos színt viselő darabot persze Wellington hercege is megirigyelné, hiszen  ő kevésbé erőteljes színre gondolt a megalkotáskor. A lovardából kilopott csizmát már előre látom a szivárvány összes színében pompázó nadrággal együtt hordva a kissé ízlésficamos lányokon, és meg mernék rá esküdni, hogy a Zara weblapját bújó szépfiúk is beszerzik, hogy koppintsák a 30 ezer forintos másolatot, de egy kérésem van: NE! De előszeretettel ajánlanám egy halloweeni bulira boszorkánynak öltözve, hegyes orral és söprűvel a kézben.

 


9. Divat Show Áruház  - 3590Ft

 

Bár párducnő még nem jelent meg a szuperhősök birodalmában, a képregény készítők ezután a csizma után közelharcot fognak vívni, hogy ki is rajzolja meg a titokzatos párducharapástól átváltozott hölgy történetét. Sajnálom, számomra semmilyen állatmintás ruha vagy cipő nem pálya, így egy séfkéssel vagdalnám szét az összeset, ha tehetném, mert írtózom tőlük. Amúgy egy telepi kakasviadalra ajánlanám a viselését, és egy ezrest tennék a nagyobb tarajosra!

 


10. Obi  - 2999Ft

 

Tudjátok, hogy mi a gumicsizma becsületes neve? Mezőgazdasági tornacipő. Tehát a ganézós papa-mama kedvencét miért is hagynám ki? Először a kert osztályon kerestem, hiszen gondoltam a kapák és a növényföld társaságában megtalálom, de egy kissé mogorva úriember tájékoztatott, hogy a dekortapasz és a fúró mellett keressem. Ne keresstek benne összefüggést, én se találtam. Ez az igazi hamisítatlan gumicsizma, remekül állja a lószart, a savat, de a helyi mulató egységet kemping  biciklivel elhagyó , kissé cikk-cakkban haza haladó hajtásához is kiváló.

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: