2015. 10. 06., kedd, 08:34

Ezeket a kütyüket keresitek a legtöbben Kaposváron

Törhetetlen, vízálló mobilok, beszélő okos órák, univerzális tabletek. A technika megállíthatatlanul fejlődik ezzel együtt a pénztárcánk tartalma lineálisan csökken, hiszen a legkirályabb kütyükért sem vagyunk restek több tíz vagy akár százezreket kiadni. Hogy pontosan melyik eszközöket vásároljuk leggyakrabban Kaposváron? Na, ennek jártunk most utána.

Telefon

A kaposvári telefonüzletek listáján abszolút első helyezett az Apple telefonja, az iPhone 6 (és annak nagytestvére, az iPhone 6 Plus). A méretéből adódóan hatalmas készüléknek a sikere is óriási. - Az Apple diadalmenete továbbra is tart, aminek további ékes bizonyítéka, hogy a korábbi szériákat is bőszen elkapkodják.

Ahogy behozza valaki hozzánk megunt iPhone készülékét szinte aznap el is kel.

 

 

Az egykor „presztízs mobilnak” avanzsált okostelefon mára szinte tömegtermékké vált, amivel azonban nem következett az árának mérséklődése. – A másik igen nagy számban keresett kütyü a Samsung ászának tartott Galaxy széria. Az S5 és S6 jelű készülék felveszi a versenyt az almás logóval szemben, igaz árban nem nagy az eltérés – mondta Kovács Tibor kaposvári mobiltelefon szaküzleti eladó.  Meglátása szerint kaposvári üzletükben az Iphone vásárlók inkább fiatalabb férfiak, míg a Samsungot nagyobb számban hölgyek keresik. A legkedveltebb típusok harmadik pozícióját a Nokiából lett Microsoft Phone foglalta el, ez főleg a kedvező ár/érték aránynak köszönhető. Legalábbis a szakemberek tapasztalatai ezt támasztják alá.

 

Tablet

Az utóbbi évek legnagyobb slágerterméke – legalábbis ami a karácsonyi ajándékok eladási listáját illeti – kétségtelenül a tablet. Ebben a versenyben szintén a harapott alma és a Dél-Koreai cég acsarkodását láthatjuk. – Az iPad Air és mini egyeduralkodó. Főleg, hogy akár havi 9-10.000 forintért is elvihető nettel együtt 2 éves hűségidővel – árulta el Kondorosi Gábor T-mobile eladó.

 

 

A további sorrendet ebben a kategóriában már neccesebb megállapítani, hiszen a hipermarketek által nyújtott lehetőségek tárháza végtelen. A 15.000 forintos magyar táblától egészen a 200.000 forintosig minden megtalálható. – Azt kell mondanom, hogy inkább a középkategóriás termékeket keresik. Tehát a 30-50.000 forintos ár az, amit még bevállalnak a vevők. Ezek a tabletek – mint a Myaudio, Prestige – androidos rendszert futtatnak és a teljesítményük általában elmarad a nagy gyártók termékeitől – magyarázta Szakács Ferenc kaposvári hipermarket eladó. Tapasztalata szerint azonban megéri egy kicsit jobb minőségű gépet vásárolni, hiszen hosszabb távon biztosan visszahozza az árát. 

 

Xbox One/PS4

 

 

A technomániások mellett a játék őrültek is kivették a részüket a forgalomgenerálásból. Kaposváron a Play Station – Xbox harcból idén eddig (bár az ünnepi roham még vissza van) a Microsoft gyermeke került ki győztesen, ami a tavalyi veresége után kisebb fajta csodának számít. – Az Xbox konzolokból szinte minden hónapban eltudunk adni legalább 10-15 darabot. Ez főként annak köszönhető, hogy egyre több exkluzív cím jelenik meg az új platformokra így sokan fektetnek be a legfrissebb konzolgenerációkba – osztotta meg véleményét Török Gábor konzolüzleti eladó. Az árak ugyan borsosak – a legolcsóbb standard Xbox One/Playstation 4 is 105.000 forint körül mozog – de a szórakozás garantált!

 

Kiegészítők

Igen kérem, kiegészítők néven is összeállítottunk egy kategóriát, hiszen a kütyübirodalomhoz egyre nagyobb számban csatlakoznak különböző pénztárca terhelő alkotóelemek! Ezek közül is kiemelkedő a bluetooth hangszórók népszerűsége. Az ezer éve felfedezett, de újabban egyre felkapottabb technológiára szinte naponta jelennek meg felhasználási javaslatok.

 

 – A színes hangfalakat bárhová magunkkal vihetjük, és ami a legjobb, hogy vezeték nélkül is működésbe hozhatjuk. Igaz, a minőségre még sok vásárló panaszkodik, de szerintem pár év múlva már kihagyhatatlan lesz.

Kaposváron egyébként az egyik legkeresettebb eszközök között van a szintén bluetooth billentyűzetekkel karöltve – mondta Szakács Ferenc. A megyeszékhelyen élők körében a Top 3 kiegészítők között ott vannak az okos órák is.

 

 

Az elég drága termékek (a Kaposváron kapható legolcsóbb eszköz is 10 ezer forint felett van) főleg a sportolók tetszését nyerte el, hiszen az értékesítők elmondása alapján inkább a futók, atléták viselik a karkötőre hasonlító csúcseszközöket. Kétség nem férhet hozzá: trendi darabok…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: