2015. 10. 03., szombat, 10:18

10 kaposvári program az őszre, amit mindenképpen húzz be!

1. Shoppingoljunk a Glamour napokon!

 


Idén ősszel három napon keresztül, október 8-tól 10-ig vásárolhatunk kedvezményesen az üzletekben. Kaposváron számos nagyobb boltban élvezhetjük a kuponok által garantált 20-50%-os kedvezményt a kozmetikai és ruházati cuccokra egyaránt. Ha nincs tömegiszonyotok és szívesen verekedtek meg egy pulcsiért vagy nadrágért a polcok előtt, ez a legjobb alkalom, hogy pénztárcakímélően beszerezzétek az őszi ruhatáratok darabjait.

 


2. Röhögjünk végig egy estét a Dumaszínház önálló estjein!

 

 

Kiss Ádámot október 17-én, Bödőcs Tibort pedig november 13-án találhatjátok meg az Agórában. Ha unjátok a szürke hideg estéket, mindenképpen érdemes elnézni, hiszen garantáltan jóizű mosollyal az arcotokon fekszetek le utána aludni. Kiss Ádámnak a  80 perc alatt a Föld körül lesz a témája, olyan kérdéseket fejtegetve, mint hogyan élnek a thai nyugdíjasok, Bödőcs Tibor pedig új önálló estjével áll a színpadra, a Cefre Palotával.


3. Dúdoljuk a Quimby dalait egy kicsit más környezetben!

 

Először 2014-ben indult a zenekar a Teátrum turnéra, de a nagy sikernek köszönhetően, idén újra útra keltek. November 2-án hétfőn, a Csiky Gergely Színházban találjátok meg őket. Valószínüleg most jó páran visszanézitek, hogy elírtam-e a helyszínt, de a válasz - nem! A zenekar a színházi turné keretein belül olyan dalokat fognak játszani, amit egy ugrálós koncerten biztos nem hallotok, vagy más köntösben adják elő a jól ismert slágereket. Tehát ne foglalkozzunk a ténnyel, hogy hétfőre esik a dátum, a Quimby megéri, hogy másnap csipás szemmel érkezzünk a munkába.


4. Élesítsük meg a korijainkat,újra nyitva a jégcsarnok!

 

 

Szeptember 24- től végre újraindult a szezon a jégcsarnokban, szóval ha éppen nem tartanak edzést vagy nincs meccs, akkor nyugodtan száguldozhatunk a jégen mint az őrültek. Ha a gyerekeknek kerestek új sportolási lehetőséget a télre, októbertől szinkronkorcsolya, korcsolya és hoki edzéseket is tartanak. Úgyhogy jégre fel gyerekek!

 

5. Élvezzük a múzeumok őszi fesztiváljának programjait!

 


A Múzeumok Őszi Fesztiválja egy országos rendezvény, aminek keretein belül a programoknak itthon a Rippl-Rónai Múzeum ad otthont. Szeptember 28-tól - November 15- ig különböző rendezvényekből válogathatunk - kiállítás megnyitók, előadások, és hasonlók. Helyszínt ad még a gyerekek között nagyon kedvelt kölyökmúzeumnak és a nagy rajzolás elnevezésű programnak is, hogy egy-két dolgot említsek csak. A nemzeti ünnepünkön (október 23-án) pedig díjtalan a belépés a múzeumba és a desedai látogatóközpontba is.


6.Tömjük magunk tele pizzával!

 


Hogy kicsit fényezzem magunkat is, felhívnám a figyelmeteket a Kajakóma Októberünkre (ha van köztetek olyan, aki nem hallott még róla). A játék egész hónapon keresztül tart, így nem szabad elkeseredni, ha az első pár napban nem te kerülsz ki győztesen. Ne feledd - like az oldalnak, egy kattintás az eseményre és 3 egyszerű kérdés után te is esélyes vagy a 100 pizza egyikére!


7. A 007-es újra akcióban

 


My Name is Bond, James Bond! Tudom, tudom, kissé közhelyes voltam, de az angol titkosügynök új filmjét hogy is promotálhatnám be másképpen? 3 év várakozás után újra találkozhatunk a csábító ügynökkel, akit ismét Daniel Craig játszik az új akcióthrillerben. Tehát november 5-től irány a mozi, kérjünk egy óriás adag nachost és nézzük meg a 007 Spectre - A fantom visszatér c. filmet! Ne feledjétek - rázva, nem keverve!

 


8 .Szőlő szüretelés, must ivás - azaz csapjunk egy puttonyt a hátunkra!

 


Október 11-én irány a Szennai Skanzen! Ha nincs szőlőbirtokotok vagy részt vennétek egy szüreti búcsúban, akkor kötelező a részvétel. Szerintem kihagyhatatlan program, hiszen szüreti felvonulásban vehetünk részt lovas kocsin ülve, az italozni vágyók pedig megkóstolhatják a szennai högy levét és a hagyományos búcsús italt, a márcot. A Brigitta napi-búcsún a kisebbek mézesbábot készíthetnek, a nagyobbak pedig rápróbálhatnak a must készítésre, vagy hallgathatnak régi bordalokat, amik egy-két pohár must elfogyasztása után,  rossz szöveggel ugyan, de kisujjból ráznak majd ki.

 

9. Két keréken a város körül

 


Az elkövetkező 1-2 héten belül a nagyközönség felé is elérhetővé válik az elektromos roller és bicikli használat. Talán láttatok már pár darabot a városban sűvìteni 25 km/h-val. A My city My bike intelligens kerékpár kölcsönzőt nekünk volt szerencsénk tesztelni és állítom mindannyian beleszerettünk. A városban 4 helyen - a Desedán, a Honvéd utcában, a Sportcsarnoknál és a Kossuth téren találjátok meg a dokkolókat. Irány regisztrálni és száguldozzatok a városban, persze a KRESZ szabályait betartva!

 

10.  Kövessük Nemecsek Ernő példáját és irány a Grund!

 


Október 9-én újra Beat Burger. DJ DB, kisB és mesterbandi szettjeit élvezhetjük és ha az időjárás úgy alakul, Fényhangár is társul az estéhez. Ha egy kicsit is kedvelitek az elektromos tánczenéket, kötelező a megjelenés! Október utolsó hétvégéjén se menjetek messzire, mert a Grund, Kaposváron egyedüliként, Halloween-i bulit tart. Legyetek merészek és öltözzetek be zombinak vagy kurvás Playboy nyuszinak, cserébe garantált ingyen piát kaptok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: