2015. 10. 01., csütörtök, 10:58

23 emelet teljes tűzoltó felszerelésben - szombaton ismét Lépcsőfutó Bajnokság

Október harmadikán, szombaton ismét megrendezik a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös rendezésében lebonyolítandó megmérettetés nevezési díjából befolyó összeg egy részét jótékony célra ajánlották fel, a pénzt a Kis Túlélő Alapítványhoz juttatják el.

Az idei a tizenhatodik alkalom

Lépcsőfutó versenyt először 2000-ben rendezett az akkori Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság a tűzoltók számára , a viadal országos szintűvé 2006-ban vált. A 2015-ös bajnokságot a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezik. Itt kell a résztvevőknek teljes felszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel – felfutniuk a huszonharmadik emeletre.

 

 

Egyéniben és párban is indulhatnak, nők és férfiak külön kategóriában

Egyéniben vagy párban indulhatnak a versenyzők, utóbbiak legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodhatnak el egymástól, különben kizárják őket a versenyből. A hölgyek és az urak természetesen külön kategóriában versenyeznek, mint ahogyan éveik száma szerint is korcsoportokba rendezik az indulókat. 

 

13 tűzoltó képviseli Somogyot

Somogy megyét tizenhárom tűzoltó képviseli:

Egyéniben indul:

Veress Soma Dániel (Kaposvár HTP), Kovács-Andor Tamás (Marcali HTP), Kil Márió (Marcali HTP), ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület),

Párban:

Hatler Rudolf-Kálmán Dániel (Kaposvár HTP), Árbogás József-Jónás Dániel (Kaposvár HTP), Hoffmann Balázs-Veres Soma Dániel (Kaposvár HTP), Farkas Bálint-Kakas Roland (Kaposvár HTP), Borbély Károly-Szabó Zoltán (Kaposvár HTP).

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: