2015. 10. 01., Csütörtök, 16:27

Ezek azok a diplomák, amikkel a legnagyobb valószínűséggel leszel McDonald's dolgozó

Előrebocsátjuk, hogy akik még dolgoznak a diplomájuk megszerzésén és megtalálják a szakágukat a listán, azoktól előre elnézést kérünk. Persze nem kell ezt komolyan venni, és nyilván országonként más a helyzet, de mindenképpen beszédes adatok ezek.

Mindannyian egyetemre megyünk, hogy fejlesszük magunkat és okosabbak legyünk a területen, amit választunk, ezzel is lehetőséget teremtve, hogy a papírok megszerzése után majd megtaláljuk álmaink állását. Legalábbis ez az elképzélés fogan meg minden diplomázni készülő fiatalban.

A legújabb statisztikák szerint, a foglalkoztatási kilátások egyre nőnek a friss diplomások körében, de a pozitív számok nem adnak garanciát arra, hogy nem a Meki pultjai mögött végzed, mert telített a szakma amit választottál, vagy egyáltalán nincs rá kereslet.

Magyarországon közhely, hogy elsőnek a bölcsész szakos hallgatókat fognák a hamburger csomagolásra, de el kell hogy keserítsünk titeket, az első helyen nem ők állnak. Egy foglalkoztatási rátán alapuló háttérkutatás után (egész világ) itt a 20 leghasználhatatlanabb diploma, amivel a munkahelyed neve egy óriás M betűvel fog kezdődni:


20. Fotográfus

19.Állattenyésztő mérnök

18.Tervezőgrafikus

17.Színész

16.Zenész

15.Gyermekjólétis családgondozó

14.Divattervező

13.Kertészmérnök

12.Mezőgazdasági mérnök

11.Ápoló és betegellátó

10.Fitneszedző és rekreációs

9.Történész

8.Rendezvényszervező

7.Pszichológus

6.Kriminológus

5.Újságíró

4.Építész

3.Művészettörténész

2.Társadalomtudományokat végzett (Szociológus,politológus, antropológus)

1.Geográfus

Mi nem feltétlenül értünk egyet a listával, mondom ezt építész szakos hallgatóként,ti mit gondoltok róla?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: