2015. 09. 30., szerda, 13:27

Pénzdíjat ajánlottak fel a kaposvári kutyamérgezőért

Valakinek elgurult a gyógyszere a városban, hiszen ismét aljas módon kutyákat mérgeznek Kaposváron. A módszerről egyenlőre annyit tudni, hogy az elkövetők fagyállóba mártott babapiskótát szórnak szét a városban, dobnak be udvarokba vagy kínálják vele az állatokat. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk jobban kisállatainkra, gyermekeinkre, hiszen a méreg életveszélyes ránk, emberekre is.

 

Ebben az az aljas, hogy lehet azt mondani, mindenki vigyázzon a kutyájára, ne engedje oda ismeretlen eredetű ételhez. De amikor a kutya saját területére dobják be a mérget, az ellen hogy lehet védekezni?! Az étel megtagadása az egyik legnehezebben megtanítható dolog a kutyának, s lássuk be, a gyakorlatban ez nem működik 

érvelt Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

Az ételnek az állatok nem tudnak ellenállni, így két-három napon belül belepusztulhatnak a méreg elfogyasztásába. Több esetről is hallani lehetett már, azonban pontos szám nincs arról, hány kutya esett áldozatául az elkövetőknek, hiszen nem mindenki jelenti be a gyanús elhalálozásokat. Az egyik elpusztult kutya gazdája most feljelentést tett a rendőrségen sőt, a facebookon már egy felhívással is találkoztunk, amelyben egy kutyabarát 50.000 forintot ajánlott a nyomravezetőnek, ami azóta már 80.000 forintra duzzadt!


A mérgezett babapiskóták először a Losonc utca környékén tűntek fel, információink szerint azonban nemrég találtak belőlük a Sávház mögött, az XL-Fittlesz környékén és a Kisfaludy Iskolánál is. Ha bárki találkozik még mérgező babapiskótákkal, kérjük jelezze nekünk, hogy időben figyelmeztethessünk mindenkit! A kutyások tehát ismét összefogtak állataik védelmében, és a felháborodást látva lehet, hogy a tettes jobban járna, ha rendőrkézre kerülne…

A babapiskótákat illetve, több kommentelő a gyerekek miatt is aggódik, teljesen jogosan, hiszen rengeteg kisgyerek játszik ezen a környéken.

 

 

Nem ez az első eset, amikor kutyákat és cicákat mérgeznek Kaposváron, hiszen két évvel ezelőtt mérgező csirkecombokat dobáltak szét olyan zöldterületeken, ahová a kutyások állatkáikat szokták vinni sétálni. A mostanihoz nagyon hasonló mérgezéses eset is történt már, akkor a Búzavirág, a Damjanich és a Béke utcában pusztult el több kutya, akiket valamiféle fehér porral mérgeztek meg.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: