2015. 09. 30., Szerda, 10:02

Amiről minden férfi álmodozik, miután kinőtt az arcszőrzete - itt a lézerborotva

Sokszor irigykedhettünk a Star Wars filmek szereplőire, hogy persze nekik milyen egyszerű, hipp-hopp tudnak lézerkarddal borotválkozni. Se irritáció, se egy kósza mozdulat során összeszedett vágás, se borosta nem volt soha se Luke-on, se Dart Waderen… Jó, mondjuk rajta amúgy se látszódhatott volna, hála a bilinek a fején, na de hála a borotvaforradalomnak, most már mi is egy pillanat alatt lecsupaszíthatjuk Csubakkát! Lézerkard nélkül mégis hogy? – tehetitek fel ezt a teljesen jogos kérdést. Hát lézerborotvával!

Bizony-bizony jövő márciusban érkezik a világ első lézeres borotvája, amelynek hála megszabadulhatunk a borotválkozás kellemetlenségeitől. Bármennyire fejlettnek is nevezhetjük magunkat, a borotválkozás 5000 éve ugyanabban a mederben tengődik, valamilyen penge segítségével levágjuk a szőrt magunkról, ha az már hosszabb a kelleténél. Na igen, de máig nem létezik tökéletes borotva, bármennyire is reklámozzák a jobbnál-jobb eszközöket, hiszen még a több tízezer forintos eszközök is tudják néhol irritálni bőrünket, csíphetnek belénk apró sebet elejtve testünkön, de nem is elég precízek, sőt még fertőzést is okozhatnak. Ha mindez nem lenne elég, ott van az eldobható borotvák tömkelege a szeméttelepeken, valamint a sok-sok liter elhasznált víz, amelyet a lefolyóba eresztünk egy-egy borotválkozás során.

Ezekre kínál most megoldást a SKARP lézerborotva, amely végre rátapintott a lézerek egyik hibájára, hogy csak a sötét szőrszálakat érzékelték. Egy svéd csapat addig csűrte-csavarta a sztorit, amíg megoldást nem talált erre, méghozzá egy olyan kromoforban, amely minden szőrszálban megtalálható. Ezután kifejlesztettek egy menő designt, amely mégsem üt el annyira az eddig megszokott borotvák kinézetétől, menő alumínium borítást adtak neki, és az egész produkciót felpakolták a Kickstarterre. Nem is kell mondanom, hogy a lézerborotva amely mindenféle szőrszínű, bőrszínű és nemű ember bőrén működik, a gyártáshoz megjelölt összeget már jócskán túllépte az oldalon, 1.2 millió dollárt kasszírozott össze. Szóval aki épp leváltani készül borotváját és van rá 189 dolcsija, az ugorjon gyorsan erre az oldalra, hátha még el tud csípni egyet a márciusban érkező lézerkard… akarom mondani lézerborotvából. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: