2015. 09. 28., hétfő, 13:24

Kaposváron a természetesen göndör fürtök hódítanak az ősszel

Körülnéztem kicsit a városban, kikérdeztem a fodrászomat, hogy milyen új hajtrendeket vet be a többség, mind színben, mind fazonban. Íme:

Míg a kifutókon az őszi trend az ezüst és az őszes árnyalatok, amihez valljuk be elég bevállalósnak kell lenni, ti a rikító színekkel szimpatizáltok. Sokan előveszitek az extrémebb oldalatokat és bevállaltok egy rókavöröst vagy egy feltűnő ombrét. Szerencsére a neonkék, lila és rózsaszín árnyalatokból időközben kinőttünk, így ezen a nyáron már nem sok láthatósági mellény színű csíkozás köszönt szembe velünk Kaposváron sem. A dobogó tetején még mindig a szőkék állnak. Az egyik legnehezebben ápolható ez a hajszín, sok probĺémával, de így is a legtöbbetek előszeretettel választja a különböző árnyalatait.

Az árak persze szìntől és hossztól változnak, de 3000 ft alatt senki se merjen beülni hajat festetni…

 

Az extrémebb hajszínek is népszerűek most

Míg a színekben a rikító, erőteljesebb árnyalatúakat preferáljátok, a formájában próbáltok kompenzálni és ezzel természetes hatást kelteni a hajatoknak. Az idei szezonban a göndör fürtök a befutók, de nem a dauerolt változatban, úgyhogy lányok hajsütőt elő és hullámosítsuk, tekerjük és süssük be reggelente!

Az ombre külön bekezdést érdemel, hiszen minden második lány ilyen hajat csináltat magának másfél-két éve a fodrászával. A kissé napszívta hatást eredmènyező technikát rengeteg variációban használjátok, világosból sötétbe vagy éppen fordítva, barna vagy szőke hajból, de akadnak akik egy kis vagányságot visznek a dologba és a természetes barnából tüzesvörösbe hajlót szúrnak ki a palettából.

Ha első alkalommal ülsz be ombret csináltatni, akkor 5-6 ezer forint alatt tuti nem úszod meg, mìg a drágább helyeken bőven ki kell nyitnunk a pénztárcánk és 15-20 ezer körüli összeget is ott hagyhatunk pár órányi székben ücsörgésért.

 

Ahogy lehűlt az idő, a hajhosszabbítások száma is megnőtt kis városunkban is, hiszen a nyári fülledségtől búcsúzva, sokatok újra hosszú hajjal járja ismét az utcákat. Többen viszont a rövid és félhosszú hajakat preferáljátok, így bőven előkerül a szalonokban az olló is. Mint megtudtam, sokatoknak fontos a praktikusság és hogy könnyen lehessen vele bánni, ne kelljen reggelente 1 órát a tükör elött tölteni egy hajsütővel és egy fésüvel. A rövid formákban kiemelkedően a Victoria Beckham féle hajforma hódít, úgy látszik mindig bejön a közhely, hogy a divat pár évente ismétli önmagát. Egy jó hajhosszabbítás megfelelő eszközökkel 80-100 ezer forint között mozog, hajjal, munkadìjjal, de alább nem is érdemes adni, ha tökéletes frizurát szeretnénk, mìg egy vágás 1000-1500 forinttól mozog felfelé.

 

kb. 80-100 kiló egy ilyen hajhosszabbítás

Bár nem aktuális, hiszen az esküvői szezon végén járunk, de rákérdeztem arra is, hogy mik voltak a nagy napra alkotott trendek. A kontyok 1-1 fonással voltak a nyár slágerei, de a természetes esésű hajakat is szívessen hordták a menyasszonyok, göndören, kissé feltűzve, oldalra elhúzva, és semmiképpen sem akartatok hajazni a legutóbbi grimm-mesében látott királynőre. A kiegészítők nullára vagy nagyon minimálisra csökkentek, csak akkor vettétek fel őket ha illett a ruhához. Fodrászonként és hajanként változó, hogy mennyibe kerül az alkalmi frizura, de érdemes először próba darabot csináltatni, amit átdolgoztok, ha nem tetszik. Így kb. 10-15 ezer forintba kerül a művelet.

 

Frizurák a nagy napra

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: