2015. 09. 27., Vasárnap, 10:43

Tegyük tisztába Vasembert! Avagy szuperhősök a boncasztalon II. rész

2017: Egy hölgy hátán

A 17-es év egy különös esztendő lesz az ilyen típusú filmek szempontjából, hiszen hosszú idő után, ismét egy hölgy fogja a hátán vinni a DC univerzumát. Nem is akármilyen nőszemély fogja mindezt végrehajtani, mint Gal Gadot, aki Wonder Woman feszes szerkóját fogja magára ölteni a film kedvéért! A nagy népszerűségnek örvendő alkotás júniusban fog érkezni, és a Batman vs Superman-ben már felbukkanó Csodanő sztoriját fogja feldolgozni, reméljük nem is akármilyen módon. Természetesen a Marvel már ezt megelőzően felrázza a kedélyeket, hiszen az előzetes hírek szerint utoljára engedi szabadon garázdálkodni az X-ek farkasát, vagyis Wolfreine-t! Hugh Jackman tehát úgy tűnik utolsó alkalommal ölti magára a halhatatlan mutáns szerepét a márciusban debütáló filmben, így a Wolfreine 3-at már jó előre, minden X-men rajongó felírhatja a naptárába! Rozsomákot két csapat követi majd, májusban a Galaxis Őrzői próbálják megvédeni az univerzumot a gonosztól a sorozat második részében, míg a nagy csalódást okozó Fantasztikus Négyes reboot is megkapja júniusban (sajnos) a maga második epizódját.

Az év második felére ismét felkaphatjuk a fejünket, hiszen három, nem akármilyen alkotás kapta meg a maga dátumát. Először júliusban a Pókember próbálja meg behálózni a rajongókat, immár sokadik alkalommal, ez a reboot viszont már illeszkedni fog a Marvel által alkotott univerzumba, hiszen az éveken át húzódó jogi viták végre valahára véget értek, és a Sony beadta a derekát Peter Parker ügyében. Andrew Garfield azonban repült, amit sokan kicsit sajnálnak, hiszen a srác nagyszerűen testesítette meg a falmászót, a Marvel viszont egy sokkal fiatalabb szereplővel számol, akit először néhány képkocka erejéig majd a 2016-os Captain Amerika: Civil War során fog megmutatni a nézőknek. A pókot az istenség követi, hiszen immár harmadik alkalommal sújt le saját filmjében pörölyével Thor, aki a Ragnarok című novemberi záró epizódban érkezik a vászonra.

Az igazán nagy durranás aztán november végén érkezik a DC-től, hiszen végre megalakul a Justice League, és két film erejéig együtt dolgozik minden nagyágyú, úgy mint Batman, Superman, Wonder Woman és Aquaman, de senki nem lepődne meg ha ebben az alkotásban már feltűnne Flash, Cyborg és a Zöld Lámpás is.

2018: Újdonságok erdeje

A 2018-as naptári évben a két óriás  jó néhány új arcot szállít a mozikba, kezdve márciusban a sort a DC gyorshajtójával, Flash-el! A tavaly indított The Flash sorozat akkora nem várt sikert hozott, hogy rábólintottak a villám saját filmjének elkészítésére, azonban (szerintem tévesen) nem a sorozatban feltűnt szereplőt Grant Gustint kérték fel a Villám szerepére, hanem egy teljesen új arcot: Ezra Millert.

Májusban aztán érkezik az Avengers harmadik része, annak is az első fele, hiszen a Marvel is követi a manapság annyira divatos „szedjük ketté az utolsó epizódot” trendet, így az Infinity War első része érkezik csupán a mozikba.

A sztoriról csak annyit tudni, hogy végre jön a Marvel fő gonosza, Thanos, aki megunta a játszadozást, és az asztalra csap Végtelen Kesztyűjével!

Ebben az évben további két Marvel film érkezik, júliusban a Black Panther akit Chadwick Boseman alakít, valamint novemberben a Marvel is megcsinálja a maga, női főszereplővel ellátott filmjét a Captain Marvelt! A DC  is készül még valamivel a 2018-as évre mégpedig nem mással, mint a Trónok Harcából megismert Jason Momoával, aki már a Batman vs Supermenben feltűnt Aquamant viszi vászonra egy saját filmben.

2019: A lezárások éve

2019 azért mégiscsak 4 évnyire van, így a nevek listáján kívül nem sokat tudni a készülő filmekről. Eddig úgy néz ki, a korábbi évekkel ellentétben csak 4 alkotás kerül a mozikba, a DC és a Marvel is 2-2 darabbal veszi ki ebből részét. Mindkét óriás lezárja egyesített csapatainak szálait, hiszen míg májusban megnézzük a Bosszúállók végső csatáját Thanos ellen az Avengers 3: Inifity War 2-ben, ezt követően mindjárt júniusban a Justice League is megvívja maga csatáját a csapat második, záró epizódjában. A DC mindeközben áprilisban még egy hőst életre hív, méghozzá Shazamot, aki szintén saját filmet kap, ám a sztoriról sokat még nem tudni, a főszereplő kilétét is homály fedi, persze főellensége Black Adam személyéről már lerántották a leplet, őt Dwayne „The Rock” Johnsom fogja megformálni! A sort ebben az évben a Marvel zárja, mégpedig az Inhumans-al, amelyről még azt sem lehet tudni, milyen karakterek fogják alkotni a csapatot…

2020: Csak egy legény marad talpon e vidéken

Mégpedig a DC. Mármint a címek szerint, azonban erre senki se kössön nagy volumenű fogadásokat. Valószínűleg a Marvel is bejelentkezik majd a 2020-ra tervezett filmjeivel, azonban ami biztos, hogy a DC ad egy saját filmet áprilisban Cyborgnak, akit Ray Fisher alakít majd a korábbi Justice League epizódok valamelyikében is, valamint a Zöld Lámpás is kap egy rebootot a 2011-es bukta után, ezúttal már nem Ryan Reynolds-al a főszerepben.

Amit homály fed:

A listán találkozhatunk néhány dátum nélküli projekt nevével is, amelyekről csak nagy vonalakban tudni valamit. A Sony fog jelentkezni majd egy Sinister Six nevű filmmel, ami ugyebár a Pókember hat legádázabb ellenfelét fogja egy filmbe tömöríteni, aztán ott az Acélember 2, amely elméletileg 2018-ra fog megérkezni, de a dátum még bőven módosulhat, hiszen még forgatókönyv se nagyon van… A DC készül még egy Justice League – Dark nevű projekttel is, amelyről aztán végképp nem lehet sokra következtetni. Azt, hogy ez egy újabb Justice League film lesz, vagy épp pont az ellenkezője és a szuperhősök ellenfeleit fogja tömöríteni egy filmbe még nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy mikorra tervezik. Talán a legtöbb információ Ben Affleck projektjéről a The Batman elnevezésű alkotásról tudni. Az előzetes pletykák szerint a DC és a Batman vs Supermen producerei annyira meg voltak elégedve a színész denevéremberi alakításával, hogy ennek nyomán egy teljes trilógiát kívánnak vászonra vinni a következő években, amelyekben Affleck nem csak a főszereplő lesz, hanem egyúttal a rendezés jogát is megkapja. Előzetes hírek szerint a The Batman első epizódja 2018 novemberében debütálhat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: