Szeptember 18-tól irány a Pécs City karnevál!

2015. 09. 10., csütörtök, 10:54

Szeptember 18-tól irány a Pécs City karnevál!

Idén újra megrendezésre kerül a Pécsi Karnevál, mégpedig 3 napos kivitelezésben. Bár nem helyi fesztivál, de ha bepattansz egy autóba vagy felülsz a buszra, egy óra alatt fergeteges hangulatba csöppenhetsz Pécsett!

Tavaly sajnos elmaradt a fesztivál, mert nem érkezett elegendő támogatás a megrendezésére, de a város és a támogatók belátták, hogy mekkora jelentősége van a programnak és idén jókora összefogással és pécsi cégek támogatásával, három napig élvezhetjük a fergeteget.

 

 

Idén Szeptember 18.-20.-ig kerül megrendezésre a karnevál és a város több pontján is különleges programokba futhattok bele.

Pénteken a nyitóbuli keretein belül élvezhetitek az ingyenes koncerteket a Széchenyi téren, szóval ha a kaposvári Punnany Massif koncert nem lett volna elég, akkor kocsiba be, jelmezt fel, és 20.30-tól együtt üvölthetitek a zenekarral, hogy Szabadon.. Az elektronikus zenét kedvelőknek sem kell búsulniuk, két helyszínen, hajnalba nyúlóan bulizhattok a szettekre.

Szombaton, miután kialudtuk a pénteki fáradalmakat,elkezdődik az igazi karnevál és Pécs főterét elfoglalják a hupikék törpikék, kalózok, szuperhősök, riói táncos lányok és a fura zombik is. A szervezők külön versenyt is hirdetnek csapatoknak, akiknek egy perces bemutatkozással kell készülniük az egész várost bejáró karneváli menet után. Ha még nem fáradtatok le nagyon és a szombat estét is átbuliznátok,  7 helyszín és 7 zenei stílus közül válogathattok.

 

 

A harmadik napon kicsit megpihenhettek és különböző kalandos és kreatív foglalkozásban vehettek részt. A szervezők gondoltak a kicsikre is, különböző gyerekkoncertet nézhettek meg és az ő felvonulásukat is csekkolhatjátok a városban.

Ha rám hallgattok, mindenképpen leugrotok Pécsre és belevetitek magatokat a karneváli hangulatba!

Itt egy videó a 2013-as karneválról, amitől tutira kedvet kaptok hozzá!

 

 

Facebook esemény

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: