2015. 09. 10., Csütörtök, 09:53

Másodpercek alatt telefont tölteni? Lehetséges!

Legalábbis jövőre már lehetőség lesz rá az izraeli StoreDot elnöke, Doron Myesdorf szerint.

30 másodperc alatt tölt maximumra

A Tel Avivban rendezett Microsoft ThinkNext című ötletbörzén a cég vezetője megerősítette, 2016-ban kihozzák a szuper gyorsan, mindössze 30 másodperc alatt maximumra feltölthető mobiltelefonok prototípusát! Háromra mindenki mormoljon el egy köszönömöt Myesdorf úr részére, ugyanis manapság az egyik legnagyobb probléma a mobiltelefonok akkumulátorának élettartalma. Két fotó, három videó és már dughatjuk is a konnektorba a töltőt, de mi van akkor, ha épp nincs két óránk szobrozni egy áramforrás mellett? Megmondjam? Ciki.

Nanotechonlógiát alkalmaz

Erre az elterjedt problémára nyújt megoldást termékük, amely nanotechnológiát alkalmaz a villámtöltés során. A technológiát egy jóval nagyobb piacon kívánja még alkalmazni a cég, méghozzá az elektromos autók terén. A tervek szerint 2016 tavaszán egy olyan elektromos autóval rukkolnak elő, melynek lemerült akkumulátorait 5 perc alatt csúcsra lehet tölteni, és egyszerre 480 kilométert lehet velük megtenni!

Ez óriási ugrás lehet az elektromos autók terén, hiszen elterjedésüknek legnagyobb akadálya mindeddig az volt, hogy a működtetésükért felelős aksik túl nagyméretűek, és túl lassan tölthetőek. A megoldást az EV FlashBattery jelenti, amely gyors töltési idejének köszönhetően lényegesen lecsökkenti a szükséges töltőállomásának számát, könnyebbé teheti az autókat és olcsóbbá teheti a telepek gyártását is. Ez az előzetes becslések szerint kilométerenként felezné a költségeket.

A megfigyelők azonban próbálják hűteni a kedélyeket, hiszen nem lehet még tudni milyen áron fogják majd bevezetni a nanoaksikat. Az biztos, hogy a StoreDot cég most dübörög, hiszen 4 éves fennállása során 66 millió dollárnyi tőkét kasszírozott össze olyan befektetőktől, mint például a Samsung vagy a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: