2015. 09. 07., Hétfő, 11:45

Újabb 117 rézlevélke került fel a városligeti Életfára Kaposváron hétfőn délelőtt

Így már csaknem 3500 kisgyermek neve szerepel a bronzfákon. Idén már a negyedik ünnepséget szerveztük, s csaknem 400 levéllel lett lombosabb a fa.

- Az Életfa egy jelkép, jelképe a kaposváriak közösségének, és annak, hogy ez a közösség folyamatosan bővül - mondta Szita Károly az ünnepségen. A polgármester köszönetet mondott a szülőknek, bízva abban, hogy minél hamarabb ismét találkozhat velük és gyermekeikkel az Életfánál. 

Kaposvár 2002-ben, az országban elsőként indította útjára azt a hagyományt, hogy a városban született kisgyermekeknek fát ültet. Az erre szánt terület azonban hamar elfogyott, ezért a megyeszékhely 2006-ban állítatta az első életfát a városligetben. Ezen 2120 fiatal neve szerepel. Miután betelt, 2012-ben avattuk a következő fát, és ha ez is betelik, természetesen egy újabb Életfát "ültetünk".

Az Életfára a Kaposváron született gyermekek levélkéi kerülnek fel, valamint azoké, akik más városban látták ugyan meg a napvilágot, de állandó kaposvári lakosok.
A hétfői ünnepségre a 2014 júliusa és szeptembere között született gyermekek és szüleik voltak hivatalosak. A következő ünnepséget jövőre tartjuk, arra a 2014 októbere és 2015 januárja között született gyermekek és szüleik kapnak meghívást.

Aki valamilyen oknál fogva véletlenül kimarad, jelezze az ifjusag@kaposvar.hu e-mail címen. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: