2015. 09. 07., hétfő, 15:12

Trendek és divatbakik a középsuliban - Pár tipp a lányoknak

Van egy életkor, miután már nem Anya készíti ki nekünk az aznapi együttest és elkezdjük megkeresni a saját stílusunk. Az iskolában ez kicsit másképp működik, hiszen az épp aktuális trendhez illő ruhákat próbáljátok beszerezni. Így könnyebb a beilleszkedés és népszerűbbnek is számítotok. Gondolkoztatok már rajta, mennyivel egyszerűbb lenne egyenruhába járni? Mivel erre nincs lehetőségünk, itt van pár tipp vagy tanács, hogy mit és hogyan viseljetek a suliban >>

Körmök

 

Már nem a 90es években élünk, így sok iskolában engedélyezik, hogy lakkozzátok a körmeiteket, kisminkeljétek magatokat vagy fessétek a hajatokat. Mi még a fekete körömlakkjainkat marcangoltuk a körmeinkről, mint a rossz csövesek, ti már ezernyi színből és kiegészítőből válogathattok. Sokatok külön csináltatja a körmét, ki a hosszabb Szörnyella de Frász stílusban, míg mások megmaradnak az alap franciánál. A legtöbb lány viszont a vidám színek variálásával játszik, váltogatva, hogy melyik körme milyen színben tündököljön. Mindegy melyiket választjátok, csak a tövig rágást próbáljátok mellőzni, mert igénytelen képet fest rólatok!

 

 

Haj

Pár éve tört be az ombre stílusu hajtrend, persze fiataloknak szülői engedéllyel. Ha őszinte akarok lenni, szép darabokat  csak párszor láttam, hiszen nagyon nehéz eltalálni, hogy a sötétből fokozatosan szőküljetek. Keressetek egy jó szakembert és ne otthon próbálkozzatok vele! A felnyírt Skrillex haj még mindig hódít, bár nekem sosem volt favorit, de hát kinek a pap..

 

 

Smink

Van 1-2 gyönyörű szép lány, aki úgy sminkeli ki magát az iskolába, ahogy én egy péntek esti partyra sem tenném. A ti korotokban küzdeni kell a pattanásokkal, de azért az 1 kiló, 1000ft-os alapozó nem ajánlott, 7-8 év múlva látod majd csak meg, milyen eredményt is hozott..

 

Váll nélküli toppok

 

 

Előre bocsássátok meg az előítéletességemet, de nagyon nem szeretem ezeket a felsőket. Még az én iskolás éveim alatt találkoztam először ezekkel a felsőkkel, ami 10-12 éve lehetett, de most már felturbózott változatokban vásárolhatjátok meg őket, a hormonoktól túlfűtött tinédzserfiúk nagy örömére. Hiszen kint van belőle az egész vállatok és a push-upos változatok segítségével egy kis cicit is megmutathattok nekik, amitől szegény srácok egész óra alatt vakarózni fognak.

 

Táskák


Egy bizonyos kor után már nem hordunk tipikus iskolatáskákat, a Budmil és a Nike hátik a szekrények előszeretett lakói lesznek. Bár a könyvektől megszakadunk és egy kis gerincferdülés is garantált, a legtöbben mégis a trendi kézre csapható oversize táskákat részesítitek előnyben. A suliban persze szembe találkozhatunk még sok mumussal, példának okáért a Tescos pontokból vásárolt Fila táskák még nem tűntek el teljesen, és a kínaiban vásárolt, egy hónap után szanaszét foszló és kopó darabokkal is összefutunk még az osztálytermekben.

 

 

Bőrkabát

Az Ősz beköszöntével mindenki elővarázsolja a gardróbokból az előszeretettel hordott bőr, de inkább műbőr kabátait. A suliban mindenféle fazonban és színben megtalálhatjátok őket a feketétől, a barnán át, a rikító rózsaszínig, a 2000 Ft-os kukazsákként sem használnám darabtól az 50000Ft-os mindenki csorgatja utána a nyálát darabig. Alapdarab, aláírom, de dobjátok fel a ruhatárat és szerezzetek be egy farmerkabátot!

 

Cicanaci

 

Gondolkodtam, kieresszem-e ezt a szörnyet a szekrényből, vagy kíméletes legyek, de ma mosolygós napom van és a második variáció győzött. A tréning nadrághoz hasonlító fekete vagy netalántán mintás darabokat én kitiltanám az utcáról és csak otthon engedném hordani. Ha fáztok, vegyetek fel a szoknyához vagy az oversize felsőkhöz harisnyanadrágot, erre találták ki őket! Sokatok szívesen hordja egy pólóhoz, megmutatva ezzel minden egyes porcikáját, de hadd mutassam be nektek a farmernak nevezett két száras csodatalálmányt! Egy barátom mondta egyszer, hogy ő igazán szívesen nézegeti a lányok popóját, de ezekben a már kifakult darabokban még neki sem jönnek be.

 

Lábbeli

Nincs kétségem, az alapkészlet mindegyik suliban a Convers és a Nike Air Maxekből áll, de megbújnak még a termekben említésre méltó, ízlésesnek nem nevezhető darabok is. Tavaly nyár felé válhatott divattá a horgolt csizma, és ami elgondolkodtatott, hogy a hossza miatt vásároljátok, vagy azért mert horgolva van és szellőzik benne a lábatok. Aki pontosan elmagyarázza nekem a vásárlása okát, veszek neki egy túrórudit! A széthordott cipőktől kiráz a hideg, főleg, ha a balerina cipőnek vagy az ezer ft-os Ugg hasonmásnak már talpa sincsen, és a lábujjatok már az utcát koptatja. Figyeljetek oda a lábbelitekre, hiszen ezernyi tulajdonságotokról árulkodik az, hogy mit hordotok a lábatokon!

 

 

Szoknya

Az én iskolás éveim alatt még valószínűleg  konzervatívabbak voltak a szülők, mert szerintem egy teniszütővel kergetett volna vissza a szobámba apukám, ha egy bizonyos szintnél rövidebb a szoknyám, viszont mostanában már nincsenek határok a szoknya miniségét illetően.

Úgy vettem észre, hogy a legnagyobb hódítást a H&M vitte végbe városunkban,  a feszülős 1200Ft-os egy színű szoknyáikkal, hiszen úgy rátok tapadnak mint egy polip a mélytengeri búvárkodáson. Aláírom, szinte bármilyen felsőt fel tudtok hozzá venni a pöttyöstől a csíkosig, de a problémák akkor kezdődnek, ha a csípőszorítás miatt kibuggyan egy kis "husi" a felső és a szoknya között.

 

 

Nadrágok

A macinacit illetően hasonló a hozzáállásom, mint a cicanadrágnál- otthon, a tv előtt megfelelő viselet, de ne kényelmesedjünk már el annyira, hogy az iskolába ugyanazt a szettet vesszük fel, mint a vasárnapi fetrengéshez otthon. Amitől a világ végére is elszaladnék, azaz "Aladdin" nadrág.. Felfogtam én hogy bő, kényelmes, lóg rajtad mindenhol, de mutassatok nekem egyetlen fiút, aki rátok néz ebben a nadrágnak nevezett valamiben és azt mondja elsőre, hogy bejössz neki! Ne értsetek félre, szeretem a kényelmet, de mindennek meg van a maga helye, mégiscsak lányok vagyunk, ne igénytelenkedjünk el, és egy kicsit próbáljunk meg nőiesek lenni!

 

Kiegészítők

Alapvetően egy olyan lány vagyok, aki csak ritkán hord nyakláncot, karkötőt vagy gyűrűket. Kiskorom óta olyan elfoglaltságaim voltak, amihez amint felvettem, le is húzhattam őket, így elszoktam  a kiegészítőktől. Nem szeretek olyan dolgokról véleményt alkotni, amikhez nem értek, így a "bizsu-nem bizsu ékszert hordjunk?" témakört rátok hagyom. De amikhez úgy gondolom értek, azok a fejfedők, ugyanis 30 darabos gyűjteményem van kalapokból, télisapikból, fullcapekből. Két tanács: válassz márkás darabot, így hosszabb ideig a tulajdonodban élvezheted! Ne húzz valamit a fejedre csak azért mert baromi jól néz ki, vagy a szomszéd padban ülőnek is olyan van, de neked még sem áll jól!

 

Ui.: A középiskola alatt minden reggel kiidegeltem anyukám,  csodálom szegényt, hogy ennyi haja maradt még a sok vita után.. A pedagógusok körében nem túl népszerű elvem a következő volt: inkább késs a suliból, de érezd jól magad a bőrödben és szánj időt az aznapi szett kiválasztására!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: