2015. 09. 01., kedd, 18:27

Megcsaltad? Hát most lebuktál! Az Ashley Madison botrány

 

Többen öngyilkosak lettek

Augusztusban látott napvilágot a hír, hogy az Ashley Madison (házasságtörő website) feltörése okán, legalább ketten követtek el öngyilkosságot Kanadában. Nem sokkal a Torontói halálesetek után egy San Antonió-i rendőrtiszt végzett magával, tragikus körülmények között. Az úriember ugyan nem volt az oldal felhasználója, de egy olyan fórumon  jelent meg a neve és az email címe amit meghackeltek. Nem sokkal a nyilvánosságra hozatal után, a kollégái is tudomást szereztek róla és a férfi szégyenében fejbe lőtte magát a templom parkolójában ahová imádkozni jártak a családjával.

 

Nyilvánosságra hozott szexuális fantáziák

Az Impact Team közel 37 millió felhasználó adatait lopta el, feltüntetve a valódi neveiket és a pontos lakcímeiket. A legnagyobb botrányt mégis az kavarta, hogy sok profilból kiderültek a felhasználók  szexuális fantáziái is. A zsarolásos botrányok sem maradtak háttérben, hiszen sokan abból próbálják azóta is megszedni magukat,hogy emailben fenyegetnek meg embereket, kitálalnak a családjuknak és barátaiknak, az előfizetői tagságukról.


Az Ashley Madison weboldal fő profilja, hogy a házasságban vagy kapcsolatban élő embereknek segít, hogy megtalálják a tökéletes szeretőt maguknak.A szlogenük “Life is short. Have an affair.” Az Impact Team hackerei magukat  piedesztára  emelve, “erkölcsi bírónak,esküdtszéknek és végrehajtónak “nevezik, ezzel is magyarázva a cselekményeiket.

 

 

Az év második felében ez lett a legnagyobb cyberbotrány,ami megrázta a világot. A hackerek júliusban hatoltak be a weboldalra, pár adatot azonnal ki is szivárogtattak az internetre, ezzel is ultimátumat adva a cég tulajdonosainak.

A website üzemeltetői 380 ezer dollárt, azaz 100 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek, de nem sikerült a csapatra találni.

 

Rengeteg ismert ember van a listán

Az Impact Team körülbelül egy hónapnyi határidőt adott, hogy eltüntessék a weboldalt, különben nem csak a regisztrált adatokat, de a teljes profilokat is nyílvánosságra hozzák hét évre visszamenőleg leírva, hogy kinek, mikor és kivel volt viszonya. A feltöltött adatok kormányzati szereplők,banki és civil szervezetek munkatársai, sőt vatikáni email címet is tartalmaznak. Lehoztak egy nyilatkozatot, amiben azt állították, hogy ezzel a bűncselekménnyel ártatlan polgárok millióinak életébe avatkoztak be. 

Pár napja  Noel Biderman az Ashley Madison cég alapítója és vezérigazgatója, a honlapon kiadott közlemény szerint  közös megegyezéssel távozott. A cég új vezérigazgatót keres jelen pillanatban, hogy munkájukat  problémamentesen folytassák tovább.

Több külföldi médiumban űztek azóta viccet a támadásból és a torontói rádióban is rengeteg poén tárgyává vált a hacker team műve.  Az interneten ezerszámra terjednek a mémek és tweetek, amelyek az Ashley Madison bukását ünneplik.

Egy kis kutakodás után mi is megtaláltuk a listát, amely nem meglepően több ismert magyar ember nevét és adatait tartalmazza, köztük szexuális vágyaikkal és perverzióikkal.  

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: