2015. 08. 28., péntek, 09:32

Nem kap autópályát Kaposvár sem

A fapados gyorsutakon 110-zel lehet majd menni, már amikor nem lesz piros a jelzőlámpa. És persze a körforgalmaknál is lassítani kell.

Új gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – jelentette be az MTI szerint Tasó László közlekedési államtitkár egy sajtótájékoztatón.

Az M gyorsút 2X2 sávos lesz, a két irányt fizikailag is elválasztják, de nem lesz rajta leállósáv. Szintbeli kereszteződés viszont lehet, sőt körforgalom és – a települések közelében – jelzőlámpás csomópont is.

 

2x2 sáv

Az Origo a szaktárcánál megtudta, a fapados gyorsút a tervek szerint autóúttáblát kap majd, és ennek megfelelően 110 kilométer per óra lesz rajta a legnagyobb megengedett sebessé

 

Csak fapados gyorsutat kapunk

 

Tasó László szerint ilyen M gyorsút lesz majd a Kecskemétről Békéscsabára tervezett M44es, és Egert meg Kaposvárt is fapados gyorsúttal kötik be a gyorsforgalmiút-hálózatba.

 

Ezek a megyeszékhelyek tehát, amelyek régóta vágynak autópályára, nem kapnak, viszont elérhető közelségbe került, hogy mégis csak az eddiginél gyorsabban érjék el onnen a fővárost vagy az ország más részeit.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: