2015. 08. 27., csütörtök, 08:36

Ammónia szivárgott a Kométánál, két dolgozó is rosszul lett

Ammónia szivárgás miatt riasztották a kaposvári tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a műveleti szolgálatot szerdán későn este a KOMÉTA 99 Zrt.-hez.

Két dolgozó is rosszul lett

A sertésfeldolgozó telephelyén műszaki meghibásodás miatt szúrós szagú gáz jutott a környezetbe, a helyszínen két dolgozó rosszul lett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az üzem dolgozói megkezdték a kárelhárítási feladatokat, kiszakaszolták a meghibásodott részt.

 

Az Izzó utcában is magas koncentrációt mértek

A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken, az Izzó utcában pedig magas gázkoncentrációt érzékeltek a műszerek. Az utcában található, szerszámgyártással foglalkozó társaság gyárépületét közben teljesen kiürítették a kaposvári hivatásos tűzoltók, majd’ hetven alkalmazottat kísértek egy gyülekező helyre, távol a veszélyes zónától. A szintén itt működő tejüzem dolgozóit pedig elzárkóztatták (mintegy negyvenen vették fel az éjszakai műszakot). Az ammónia felhő a toponári városrész felé terjedt, azonban nem érte el a lakott területet.

 

A hibát elhárították, de folyamatosak a mérések

A környéken folyamatos méréseket végeznek a szakemberek, ahogy a szerszámgyárban is, ahol leállították a termelést és átszellőztették az egész épületet.

Időközben a Kométánál a hibát elhárították, a szivárgás megszűnt. A mentés idejére a 610-es út Mező utca és a taszári körforgalom közötti szakaszát lezárták. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: