2015. 08. 13., csütörtök, 11:00

Szombaton rajtol az első Deseda ultramaraton - 18 kör a tó körül, 40 fokos hőségben

A 2 napos futás alatt 252 kilométeres távot kell teljesíteniük a futóknak

Első alkalommal kerül megrendezésre a Deseda ultramaraton, melyre összesen 274-en neveztek, melyből 21 az egyéni nevező. Közülök 18 férfi, de van 3 női nevező is. Összesen 32 csapat indul, 29 vegyes, 1 férfi és 2 női.

 

 

Időpont:
2015. augusztus 15-16. első rajt szombaton 6 órakor, szintidő vége vasárnap 18 órakor

Helyszín:
Versenyközpont, rajt, cél és központi váltóhely: Kaposvár, Deseda-tó, Toponári strand

A verseny rendezője:
Péter Attila a Futó- és Szabadidősport Egyesület (FUSZEKLI) tagjaival a Kaposvári Szabadidő Egyesület és az Attidas Kft. közreműködésével.

Táv:
252 km

Útvonal:
A Deseda tó körüli kerékpárúton. 14 km-es, a tóparton haladó körpályán 18 kör – kb. 6 Maraton. Az úttest burkolata 12 km-en új aszfalt, 2 km-en erdei aprókavicsos út. Minden időjárási körülmény mellett jól futható. Az útvonal zömében sík, kettő komolyabb, de nem hosszú emelkedővel nehezítve.

Kategóriák:

  • A - Egyéni (női, férfi)
  • B - Páros (női, férfi, vegyes)
  • C - Trió (női, férfi, vegyes)
  • D - 4-6 fős vegyes váltó (női, férfi, vegyes)
  • E - 7-12 fős vegyes váltó – oktatási intézmények, munkahelyek, amatőr futóklubok (pl. baráti társaságok, BSI futónagykövetek csapatai, stb). Az E kategóriában lehetőség van arra, hogy 7 km-es szakaszt is lehessen teljesíteni, a váltóhely kerékpárral megközelíthető.

 

Résztvevők:
Az A, B, és C kategóriában 20 éves és annál idősebb versenyzők. A D kategóriában 16 éves és annál idősebb versenyzők. Az E kategóriában 12 éves és annál idősebb versenyzők. Az oktatási intézmények csapatában legalább egy felnőtt – felelős csapatkapitány – részvétele kötelező, aki futóként is szerepelhet a csapatában. A Figyelem! Minden indulónak nyilatkoznia kell arról, hogy egészséges és felkészült a táv teljesítésére. Javasoljuk minden versenyzőnek, hogy vegyen részt orvosi vizsgálaton a rajtot megelőző három héten belül. Fiatal korúak számára szülői beleegyezés szükséges, amit a versenyre el kell hozni.

Szintidő:
36 óra, rész szintidő: az utolsó kör előtt, az addigi legrosszabb köridő figyelembe vételével: csak az a futó kezdhet meg újabb kört, aki valószínűleg célba is tud érni. Aki nem tudja lefutni a 252 km-es távot nem esik ki a versenyből. Minden indulónak elfogadjuk a szintidőn belül lefutott távját. Az eredménylistában a teljesített táv alapján szerepel.

 

A rendezvény honlapja: www.desedaultra.hu

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: