2015. 08. 12., szerda, 10:15

Végre nem csak menők, hanem kényelmesek is lesznek a Converse lépők

 

A Converse cipők klasszikusak és menők, de vajon kényelmesek is? Nem igazán.Ha egy ortopédust kérdezünk, a vékonytalpú vászoncipők nagy valószínűséggel nem lesznek a top5 ajánlásai között. Pedig a Converse több mint 10 éve, 2003 óta a Nike leányvállalata (csak nem annyira hangoztatják), a Nike pedig közismerten szuperkényelmes és ergonomikus sportcipőket gyárt, futóknak, kosarasoknak, mindenkinek. Ennek ellenére nem mertek hozzányúlni a retro dizájnhoz. Nem is csoda, hiszen a márka eladta magát,

az elmúlt közel 100 év alatt több mint 1.000.000.000, azaz egymilliárd pár Converse cipőt adtak el világszerte.

Ez azért gombócból meg iPhone-ból sem kevés.

 

 

Ahányszor hozzá akartak nyúlni azonnal rácsaptak saját kezükre, a meetingeken sorra elkaszálták az ikonikus Chuck Taylor All-Stars módosítását célzó ötleteket, ha egy termékfejlesztő meg akarta reformálni a cipőt másnap már nem kellett bejönnie dolgozni. Egészen mostanáig kivártak, húzták-halasztották, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie. De nem kell félni, most sem rondítanak bele, nagyon óvatosan és konzervatívan álltak a témához. Kívülről nézve minimális, alig észrevehető a módosítás, de a lepel alatt minden kényelmesebb, tartósabb és hi-techebb lesz. 

 

 

Chuck Taylor All-Stars II-t éppen egy hete mutatták be és pont a mai napon kerül az amerikai üzletek polcaira. És hogy miben változott? A cipőbe a Nike szabadalom Lunarlon betétje kerül (szuperkönnyű, rugalmas, habosított anyag, ami a futó- és kosárcipők talpában is megtalálható), ami remek tartást ad a lábnak, többé nem a földön járunk. Perforált anyag mikrolyukakkal, a jobb szellőzés érdekében, hogy ne rohadjon be a lábunk nyáron sem. Picit vastagabb, habosított anyaggal megerősítettcsúszásgátlós nyelv, hogy a fesztivál végig a helyén maradjon. Apró dizájn elem még a full hímzett logó és a matt fém cipőfűző-lyuk peremek.

A Converse tiszteli a lázadókat és az eredetiséget, legyen szó kosárlabdáról, rock&roll-ról vagy az élet bármely más területéről. Kívül maradt a klasszik design, belül meg a Nike tech. Az kényelmesebb, boka- és ízületbarátabb Converse cipőkért kb. 15 dollárral, azaz kb. 4.000 Ft-tal kell majd többet kicsengetni. Fotók, videó, nézd meg jobban:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: