2015. 08. 12., szerda, 09:20

Nyolcan lopták az akácfát - vádemelést javasolnak a kaposvári rendőrök

A Kaposvári Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást hét kaposvári lakos ellen.

Ahogy azt korábban közöltük, 2015. január 4-én 11 óra 15 perc körüli időben a helyi járőrök egy Kaposvár külterületén lévő erdőbe mentek, mert falopásról érkezett bejelentés. A helyszínen egy tehergépjármű körül nyolcan tartózkodtak, és arra akácfát pakoltak. Az egyenruhásokat meglátva három férfi elmenekült, egy nőt, és négy férfit azonban a rendőrök elfogtak. A teherautóra már mintegy 4 köbméter tűzifát felpakoltak, a jármű mellett pedig további 7 köbméter fa várt rakodásra, melyben frissen vágott rönkök is voltak. A járőrök az öt embert elfogták, őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították. A felmerült adatok alapján azonosították azt a három férfit, akik a helyszínről elmenekültek, majd elfogásukat követően őket is előállították a rendőrkapitánysága. A nyomozók a kaposvári 21 éves R. Bencét, a 22 éves K. Róbertet, a 27 éves K. Róbert Gábort, a 28 éves K. János Istvánt, a 33 éves R. Gyöngyit, a 36 éves K. Zsoltot, valamint a 47 éves R. Árpádot lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg a teherautó vezetőjét tanúkét hallgatták ki. A gyanúsítottak kihallgatásukat követően szabadlábon védekezhettek.

A rendőrök a nyomozást 2015. augusztus 7-én befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: