2015. 08. 07., Péntek, 15:15

Strandi lopás - pokróc alól lopta ki a készpénzt, de a diákok tettenérték

Centrumos diákok érték tetten a helyi nőt.

A dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium szabadidőben lévő diákjárőreinek 2015. augusztus 6-án egy siófoki strandon feltűnt egy gyanús személy, aki a fürdőzők hátrahagyott csomagjait figyelte. A fiatalok ezt követően szemmel kísérték a nő mozgását, aki kisvártatva egy parton lévő pléd alól kivett egy táskát, amiből készpénzt tulajdonított el. A lopásról egyikük fényképfelvételt is készített. A történtekről a diákok azonnal értesítették összekötőjüket, Wolf Csilla c. r. főtörzszászlóst, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a 45 éves helyi asszonyt, akinél megtalálták az eltulajdonított készpénzt. Az egyenruhások D. G. Szilviát előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Király Richárd r. alezredes 2015. augusztus 7-én köszönetét fejezte ki a Bűnmegelőzési Centrum diákjainak, akik segítségével elfogták a gyanúsítottat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: