2015. 08. 02., vasárnap, 09:05

Ezeket érdemes most nézni!

Ha már kétszer végiggörgetted a filmlistádat a gépeden, az IMDB rangsorának első harminc helyén álló mesterművet fejből vágod, a torrent oldalak végtelen gyűjteményéből pedig nem tudsz választani, engedd meg nekem, hogy adjak néhány tippet, ha van pár pihenésre szánt órád. Itt vannak az e heti filmtippjeim:

Amit a haverokkalTed 2

Amikor 2012-ben a Family Guy megalkotója Seth MacFarlane első filmje, a Ted a mozikba került, hetekig a füves játékmackó poénjaitól volt hangos az internet világa. Páran elkezdték betanulni a Villámdalt, mások azt boncolgatták miként tudta az életre kelt maci megcuccolni kolléganőjét, míg én leragadtam a pénztárgépes csipogtatásánál. Nem mondhatni, hogy az első film túl magasra tette volna a lécet, a szereplőgárdán végigtekintve viszont nem lehetett panaszunk, hiszen Mark Wahlberg és Mila Kunis neve már önmagában sokakat a mozi pénztáraihoz vonzott „csipogtatni”. De hogy mit újít a Ted 2? Nem sokat. Wahlberg és a maci maradt, Mila helyett pedig érkezett Amanda Seyfried az ügyvédnő szerepbe. A sztori szerint Ted elvette feleségül az előző rész során megkörnyékezett kolléganőjét, viszont „technikai” nehézségek miatt, nem sikerül teherbe ejtenie, így barátjához fordul kisebb segítség reményében, aki segítene is, ám van egy bökkenő. Ted ha gyereket szeretne, az amerikai bíróság előtt kell tanúsítania, hogy tényleges személy, amihez viszont szükségük lenne egy jó ügyvédre. Mivel a pénzük nagy részét fűre és piára költik, így csak egy újoncra futotta, így jön képbe Amanda Seyfried, aki felkarolja az ügyet és így hárman kiállnak Ted jogaiért! Arról, hogy mennyit lehet röhögni a mackó újabb kalandjain a Kaposvári Cinema Cityben lehet többet megtudni.

A kaposvári Cinema Cityben : Péntek, Szombat - 12.50, 19.40,22.00 Vasárnap Hétfő, Kedd: 12.50, 19.40

 

Ha egy kis akcióra vágyszA hangya

A Marvel egy újabb szuperhősös akciófilmre invitál bennünket, hogy egy újabb kivételes képességekkel bíró hőst mutasson be nekünk! Ezúttal az univerzum legkisebb fenegyerekét, a Hangyát ismerhetjük meg jobban, egy eredettörténet során. Most, hogy azt hittük a Bosszúállók csapata már teljesnek mondható, újabb nevet dobtak be a közösbe, hogy még nehezebb legyen kedvencet választani, ha kell egyáltalán. A Hangya sokak szívét elnyerheti a jövőben hiszen a film során az eredetileg Bosszúállók alapító csapatának tagja, már-már Vasemberi magasságokba emelkedik mint tudás, mint poénok szintjén. A filmben Paul Rudd egy sikeres tolvaj, Scott Lang bőrébe bújik, akit egykori mentora Dr. Hank Pym keres fel egy különleges kéréssel. Az öreg doki egy olyan vegyületet fejlesztett ki, amely segítségével az, aki a ruhát magára ölti, egészen apróra (hangya méretűvé) zsugorodhat össze ráadásul rendkívüli erőre tehet szert. A két férfinek együttes erővel kell szembeszállnia a gonoszokkal, akik kinézték maguknak a ruhát, de koránt sem barátságos célokra használnák. A filmet le sem tagadhatná a Marvel, a már jól megszokott poénok ezúttal üdítően hatnak, akciókból pedig továbbra sincs hiány főként, hogy a legnagyobb akciójelenet is, mindössze egy apró gyerekszobában játszódik, elgondolkodtatva a nézőket azon, hogy egészen apróra zsugorodva, mi minden jelenthet veszélyt az ember, akarom mondani a szuperhősök számára.

A kaposvári Cinema Cityben : Péntek, Szombat, Vasárnap, Hétfő, Kedd, Szerda - 17.30, 20.00 

 

RandiraPapírvárosok

John Green egy újabb könyvének megfilmesítése várható volt a Csillagainkban a hiba sikereit látva, így nem túlságosan lepődtem meg amikor megtudtam, hogy vászonra viszik a Papírvárosok című művét is. Az alap sztori első blikkre ugyan annak tűnik, de ha minden olyan filmet amelyben egy fiatal szerelmes pár történetét dolgozzák fel egy kalap alá vennénk, akkor a Twilight trilógia óta nem kellene moziba járnunk. Szerencsére nem így kell tekinteni Jake Schreier alkotására, hiszen a Papírvárosok egy egészen elragadó film lett. Az alapsztori szerint egy srác – Quentin - fülig szerelmes lesz a szomszéd kiscsajba – Margo - , de ezt inkább megtartja magának olyannyira, hogy évekig hozzá sem szól, csak dédelgeti a lányról szőtt álmait. Aranyos nem? Természetesen itt érkezik a csavar, ugyanis a gimis éveik végén a lány váratlanul az ablakon át betoppan a szobájába és együtt belvetik magukat az éjszakába. Nem kell semmi rosszra gondolni, a páros csak nyakába veszi a várost, és sorra látogatják rosszakaróikat és a film egyik leghumorosabb szakaszában bosszút állnak rajtuk! Van akiről kilógatnak pár kompromittáló fotót,  némelyiknek csak vazelinnel kenik be a kilincsét, de akit nagyon nem bírnak, annak a szemöldöke bánja látogatásukat. Amikor Quentin már-már elhiszi, hogy ebből végre alakulhat valami, gyorsan rá kell eszmélnie, hogy Margoval nem lesz könnyű dolga. A lány másnap eltűnik, de olyan nyomokat hagyott hátra, amiket követve Quentin és társai egy emlékezetes, élményekkel teli utazásra indulnak.

A Kaposvári Cinema City a jelen információk szerint valamiért még nem írta ki műsorára, reméljük ezt azért hamarosan orvosolni fogják, addig is az ország legtöbb mozijában vetítik a Papírvárosokat.

 

Ha nincs kedved moziba menni: Csajkeverők

Három fiatal felnőtt, három igaz barát, egy város. És persze a nők. Zac Effron ismét egy hozzá közel álló szerepbe bújt, hiszen egy fiatal new yorki nőfalót kell alakítania, Jasont, aki mellé társul még az egyik kollégája Daniel (Miles Teller) és a házas életet élő orvos haverjuk, Mikey (Michael B. Jordan). A film cselekménye onnan indul, hogy a már-már tökéletes életet élő (jól fizető állás, feleség, szép kecó) Mikey-t egyszer csak pattintja asszonykája, így teljes letargiába kerül, ahonnan csajozógép haverjai próbálják meg talpra állítani, több- kevesebb sikerrel. Az első átbulizott éjszaka után a két barát úgy dönt, hogy fogadalmat tesznek, mintegy együttérzésképp ők sem fognak becsajozni a közeljövőben. Viszont az őket körülvevő lányok nem egészen így gondolják, a női toplistát írogató Jason mellett is elég hamar felbukkan egy komolyabb partner, Daniel fejét pedig már a fogadalom tétel előtt elcsavarták, így keverésekből a film során nem lesz hiány annyi már az első percekben eldőlt. A már-már romantikus regénybe illő sztorit azért kellőképp felrázza a rengeteg poén, amelyeken gyakorta lehet hangosan nevetni, és amiket akár a következő kocsmázáskor is el-el lehet lőni a haveroknak, mert bizony ott is megállják a helyét.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: