2015. 07. 31., péntek, 13:00

Hogyan repül örökké egy papírrepülő? Mutatjuk a csibészséget!

Mindenki számára meghatározó gyermekkori élmény a papírrepülő hajtogatás és reptetés. Van benne egyfajta gyengédség, ami remekül találkozik a fizika megismerésével és a precizitás elmélyítésével.

Nagyjából 2 éves korától az ember képes arra, hogy eldobjon egy papírrepülőt, de az ritkán sikerül, hogy egy körnél többet tudjon a cucc. Megvan a megoldás. Antonie Terrieux művészi kiállítása a La Maison Des Jonglages előadótermében szerepelt Párizsban. A dolog rettenetesen egyszerű: kör alakban felállított néhány hajszárítót, hogy azok egyenletesen fújják a meleg levegőt, majd föléjük tett egy papírrepülőt. Így marad levegőben a játékszer, ami valószínűleg az örökkévalóságig folytatná útját zárt helyiségben, ha bírjuk fizetni a villanyszámlát vagy ha nem omlik össze a világ és szűnik meg az áram. Ha te benned is elindultak a csibész gondolatok és arra vágysz, hogy ki kéne próbálni, megnyugtatunk, nem vagy vele egyedül.

Egyébként emberünk teljes kiállítása hajszárítókkal működik. Láthatunk bakelitet rángatózni a padlón, golyót lebegtetni, de még egy tűztornádó is létrejön ezeknek a csodálatos eszközöknek a hatására. Ez itt a technológia csodája és mi sosem tudtunk róla. Utóbbiakat azért ne próbáljátok ki otthon, főleg a vizes tálban úsztatást ne.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: