2015. 07. 26., vasárnap, 13:35

Bárhol és bármikor felsétálhatsz a fellegekbe, csak legyen a közelben egy fa

Ha túrázós típus vagy, szeretsz a friss levegőn lenni és szeretsz a fellegekben járni vagy legalábbis, amikor meglátsz egy fát a zöld mező közepette, akkor elfog a vágy, hogy milyen is lehet a lombok magasságában beleszagolni egyet a levegőbe: itt a neked való.

Robert McIntyre és Thor te Kulve tervezte azt a CanopyStair névre hallgató szerkezetet, amivel annyi a dolgunk, hogy felszíjazzuk a fára a lépcsőfokokat bármifajta szerzám nélkül és már lehet is sétálni a végtelenbe és tovább. Könnyen és gyorsan összeszerelhető, körültekintően tervezték, hogy ne sértse vagy jelölje meg a fát semmilyen módon.

Az ötlet egy nyaralás által fogant meg a tervezők fejéből. Amikor is az Azori-szigeteken pihenték ki fáradalmaikat egy, a tengerparthoz közeli házban, a kilátás nem volt éppen a legideálisabb a környéken elterülő magas kőfal elhelyezkedése miatt, így amikor a naplementét szeretnék volna megnézni, maradt a famászás, hogy teljes egészében megfigyelhessék a jelenséget.

A CanopyStair tartalmaz egy öntött alumínium állvány keretet, kapaszkodót és racsnis hevedert, amely gyorsan rögzíti a fokokat a helyére.

Egyenlőre a megvásárlásra nincsen lehetőség, jelenleg a prototípus tesztelése és a tömeggyártáshoz szükséges költségek előteremtése folyik. A tervek szerint 2015 november vége felé indulna az árusítás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: