2015. 07. 24., péntek, 07:30

Amikor szó szerint eldöntheted hova ülsz. Siker a magyar lány által tervezett bumerángpad

Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott, jelenleg dizájnmenedzserként és dizájnerként dolgozik Dubai-ban. A Boomerang-ot a Dubai Design District (D3) és a Dubai Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára készítette el, amelyben egy ülésre alkalmatos köztéri installációra lehetett ötleteket leadni. Fődíjként a nyertes pályázat kivitelezésének finanszírozását és az elkészült alkotás nyilvános bemutatóját lehetett megnyerni a Design Days Dubai kiállításán. Bárki pályázhatott aki Dubai-ban él, végül 128 pályázat közül Anna tervét választotta a legjobbnak a zsűri, így elkezdődtek a munkálatok.

A D3 területén március végén kiállított és bárki által kipróbálható padot a városi közterek folyamatos változása és átalakulása inspirálta. Talán mondanunk sem kell, hatalmas siker és figyelem övezte a Pinnacle Interiors és a Rajasthan Furniture által 73 darab bumeráng alakú, tömör burmai tíkfából elkészített, 3,6 méter hosszú, ízlés szerint formázható, néha egészen szoborszerűvé alakítható bútorinstallációt.

A dizájner jelenleg azon dolgozik, hogy a lehető legtökéletesebbre fejlessze a padot, de arra a kérdésre, hogy vajon idehaza is láthatjuk, kipróbálhatjuk, használhatjuk-e majd valamikor a Boomerang-ot, egyelőre nincs konkrét válasz, a nemzetközi siker persze sokat segíthet a dolgon. A mellékelt videó alapján, mi csak drukkolni tudunk.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: