2015. 07. 21., Kedd, 15:41

Vasárnapig biztosan marad a napi 3 ingcsere! FRISSÍTVE!

A hétfői enyhe lehűlés után szerdától ismét kánikula lesz.

Szerdán is túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés felhő lehet az égen. Az enyhe hajnalt követően 34-39 fokig melegedhet a levegő. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás. Figyeljünk oda bőrünk védelmére, könnyedén leéghetünk! 

Csütörtökön marad a 34-39 fokos forróság, de ezen a napon szórványosan már megjelenhetnek záporok, zivatarok. Nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul, és megerősödik a légmozgás. Pénteken is marad a kánikula szórványos záporokkal, zivatarokkal.

Szombaton továbbra is kialakulhat elszórtan zápor, zivatar, de emellett sok napsütés valószínű. Előreláthatólag vasárnap délután, este érkezik lehűlést hozó hidegfront záporokkal, zivatarokkal, felerősödő légmozgással.

FRISSÍTÉS 07.22. :

A tartós hőség miatt az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A Balaton vize Siófoknál 29 Celsius-fokos.

 Az országos tisztifőorvos a múlt péntektől elrendelt hőségriadót hétfőn péntek éjfélig meghosszabbította.
    A meteorológiai szolgálat szerda hajnali, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: a középhőmérséklet az ország túlnyomó részén 27 Celsius-fok felett alakul. Az UV-sugárzás is nagyon erős lehet, akár a 7,7-es értéket is elérheti, azaz a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.
    Az előrejelzés szerint szerdán az ország nagy részén napos idő várható. Az Északi-középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 33-37 fok között alakul. Késő este általában 25-30 fok lehet.
    A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írja, hogy a Balaton Siófoknál 29, a Velencei-tó Agárdnál 27 fokos.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: