2015. 07. 17., péntek, 14:10

Nem csak a klíma miatt érdemes júliusban moziba menni!

Ha már kétszer végiggörgetted a filmlistádat a gépeden, az IMDB rangsorának első harminc helyén álló mesterművet fejből vágod, a torrent oldalak végtelen gyűjteményéből pedig nem tudsz választani, engedd meg nekem, hogy adjak néhány tippet, ha van pár pihenésre szánt órád.

Amit randiraMinyonok


Lehet mondani, hogy a Gru filmek apró sárga őőő… banánimádó lényei, gyakran elvitték a pálmát a főhősünk elől ,és amikor a nevetés utóhatásaként, fájdalmas hasizmokkal kimasíroztunk a mozikból, mindenki csak azt ismételgette: Banana! Gondoltak egy nagyot a Universal  stúdiónál és látván az elmúlt két film sikerét és utózöngéit, összedobtak egy filmet a kis mini harcosokkal a főszerepben, akik lelkesen keresik történelmünk folyamán a gonoszt, akit szolgálhatnak. A saját nyelvet beszélő, őrült minyonok balgasága és ügyetlensége egyaránt nevetteti meg a gyereket és a felnőttet is, így nyugodtan lehet ajánlani bármely korosztály számára. Randi ötletnek tökéletes, a párod tuti nem fogja megállni nevetés nélkül, ráadásul akár hazáig tudjátok majd gyakorolni a Minyon nyelv sajátosságait is.

 A kaposvári Cinema Cityben : Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat, Vasárnap: 10:30 (2D), 12:30, 14:30 (2D), 16:30, 18:30, 20:30 


A régi idők kedvéértTerminátor 4 - Genesys


Hasta la vista, Baby! – ki ne lőtte volna már el legalább egyszer? És kinek nem ugrik be azonnal erről Arnold Schwarzenegger félig robot – félig emberi feje? Na ugye! Kedvenc jövőbeli robotunk ismét ellátogat a mozikba, hogy megmentse Sarah Conort a másik csúnya robot karmai közül! Vagy mégsem? Alan Taylor megpróbálja újjá éleszteni az egykor nagy sikert arató csillagot, a trailerekből kiindulva pedig erre megvan minden esélye. Ezúttal nem egy robot érkezik a múltba, hanem egyik katonája Kyle (Jai Courtney), aki bizony egy,  már megváltozott idősíkra huppant, így pont az tart neki fejmosást a jelenlegi helyzetről, akit épp meg kellene védenie ellenségeitől, vagyis Sarah! Kusza mi?  A sztorit kibogozni a kaposvári Cinema Cityben lehet!

A kaposvári Cinema Cityben : Szerda: 17.00, 19.40(2D) Csütörtök, Péntek, Szombat, Vasárnap: 14.15(2D)


Amit a csajokkalMagic Mike XXL


 Lehet, hogy annyit elég lenne írnom, hogy Channing Tatum 2 órán keresztül táncol és vetkőzik, máris a hölgy olvasók java része útnak indulna a moziba. Most, hogy ezt már leírtam, azoknak akiket nem lehet ennyivel meggyőzni, elmondanám mi is pontosan a Magic Mike második része. Mert bizony ez már a második felvonás, hiszen az első részt 2012-ben mutatták be és nem várt kasszasikert hozott a gyártóknak, hiszen a 7 millió dolláros gyártási költségből elképesztő, 167 milliót termelt! Aki nem látta az első filmet annak sem kell aggódnia, nem sok mindenben utal vissza az XXL az elődjére. A főhős Magic Mike (Channing Tatum) egy sztriptíz táncos, ráadásul nem is akármilyen! A filmben az elképesztő tehetséges fiú útra kel társaival, hogy egy óriási táncversenyen mérettessenek meg a legjobbakkal. Ezen az úton kísérhetjük végig Mikeot és csapatát, amely során táncból, bulikból és pasikból nincs hiány, textilből viszont annál inkább…

A kaposvári Cinema Cityben : Hétfő, Kedd, Szerda - 13:30, 18:00 

Amit a haverokkalMad Max – A harag útja


Ajánlott feltankolni néhány csomag popcornnal már a film elindítása előtt, mivel ha a Tom Hardy – Charlize Theron kettős által fémjelzett új Mad Max egyszer elindul, onnantól nincs megállás. A hatalmas fémszörnyetegek egy pillanat alatt magukkal ragadják a nézőt, aki a jövőbeli kiszáradt bolygónkon követhet végig egy véres hajszát. A rendező George Miller megépíttette a stábbal az összes járgányt majd pedig kényére-kedvére zúzta porrá őket, mindezt természetesen elképesztő jelenetekbe fűzve, a lehető legkevesebb CGI-vel fűszerezve. Garantált, jobb esetben két órás (ha nem tekergeti vissza a társaság egy-egy ütközés erejéig a filmet) szórakozás, nem csak a száguldás szerelmeseinek!


Bónusz (ha mindegyik mellett pipa lenne): Chappie


Egy újabb, az emberiség jövőjének egy nagy kérdőjelével foglalkozó történetet dolgozott fel Neil Blomkamp rendező a Chappie-ben. A sztorinak elsőre Robotzsaru szaga van, de aztán szépen lassan rávezetnek minket az igazi történetszálra és a megbuherált robotka szemszögéből vizsgálhatjuk a Dél-Afrikára váró(?) jövőt. A mesterséges intelligencia kifejezést hallva, mindenkinek a Terminátorban lejátszódott vérengzés ugorhat be, viszont nem kell mindig egyből a legrosszabbra gondolni, ahogy Chappie esetében sem. Ráadásul a Ninja – Yo Landi páros, a Die Antwoord együttes szerepe is egész jól el lett találva, ami egy Bónusz helyet ért a mai listámon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: