2015. 07. 17., péntek, 14:35

Ismerd meg egy design díjas mosogatószivacs mindennapjait!

Mosogatáskor gyakran hajtjuk ketté a szivacsot, hogy az evőeszközöket, tányérokat vagy a lábasok peremét is alaposan meg tudjuk tisztítani. Ugye, hogy mennyire részletes megtervezést igényel, hogy a szivacsot, mindig úgy forgassuk, hogy a tisztítani kívánt felületet elérjük?

Yoon Naera tervező úgy gondolta miért ne lehetne a mosogatószivacs már eleve egy összehajtogatott forma, amibe csak becsúsztatjuk a tisztítani kívánt eszközt. A szivacs belső részén található nagy dörzsölőfelület segítségével egyszerűen felszámolhatjuk a nem odaillő piszkokat, amit kényelmesen elvégezhetünk az egyedi formatervezésnek köszönhetően. Egyszerű és innovatív ötlet egy ázsiai fiatalembertől, aki talán a saját otthoni munkáját is meg akarta ezzel könnyíteni!

2014-ben elnyerte a Red Dot Design Award nemzetközi díját termék design és kommunikációs design kategóriában. A Red Dot Design Award, azaz "piros pont" díj eredete 1955-re nyúlik vissza, három fő területen adományozzák: termék design, kommunikációs design és design koncepció. Az innovatív pályamunkák száma évről évre fokozatosan növekszik. Több mint 60 országból érkeznek nevezések. Különösen az információs technológia, a telekommunikáció és az elektronika területe a legkedveltebb.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: