2023. 06. 27., Kedd, 11:42

Alvó hajléktalanra hajított egy méretes betondarabot egy 15 éves srác - VIDEÓ

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 15 éves fiúval szemben, aki tavaly szeptemberben egy budapesti piacon betondarabot dobott egy lépcsősor alján alvó férfira. A hajléktalan életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 15 éves fiú a hasonló korú barátjával sétált egy pesterzsébeti piac mellett, amikor észrevette, hogy egy férfi alszik a lépcsősor alján.

Felvett a földről egy másfél kilós betondarabot, és azt a lépcsősor tetején lévő korláton áthajolva nagy erővel a földön alvó férfire dobta

A barátja látta, hogy mire készül, ezért megpróbálta őt a korláttól elhúzni, de végül nem tudta megakadályozni a támadást. Ezután mindkét fiú elfutott a helyszínről, a közelben azonban megálltak és a vádlott ekkor még egy sörösüveget is dobott a sértett felé, majd ezután mindketten tovább futottak. 

Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, a fájdalmai miatt másnap hívta a mentőket. A férfi életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A fiatalkorút védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: