2023. 05. 08., Hétfő, 11:28

Három embert mentett ki egy állatorvos az égő hajóból Balatonkenesén - VIDEÓ

A mi hajónk is abban a kikötőben áll, épp ott jártam, amikor meghallottam a közelből a jajveszékelést és a segélykiáltásokat – mondta Juhász Csaba állatorvos, aki kimentette az embereket a Balatonkenesén kigyulladt hajóból.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hajó Balatonkenesén még április 28-án pénteken. A Blikk értesülése szerint a benzinmotoros hajót percekkel korábban tankolták tele, ami 200 liter üzemanyagot jelent.

Alig értek ki vele a vízre, amikor szó szerint berobbant a motor.

Juhász Csaba tavaly tette le a vizsgát, ami feljogosítja a kikötőben álló szolgálati motoros csónak vezetésére. Egy kikötőmester és egy poroltó palack kíséretében azonnal bepattant, majd megközelítették az akkor már hatalmas, fekete füstöt okádó hajót, amin hárman utaztak, egy nő és két férfi. Mire az orvos és a társa odaértek, már három poroltóval is próbálták megfékezni a tüzet, de semmire nem mentek vele. Juhász doktorék is bevetették a saját készüléküket, amivel mindössze másodpercekre tudták elfojtani a lángokat, amelyek aztán újra felcsaptak - írják.

A hajó három utasa sokkos állapotban volt, az egyik férfi még vissza is akart menni a kabinba a kulcsaiért, miközben mindenhol gomolygott az égő műanyag mérgező füstje. Végül sikerült őket a saját csónakunkba parancsolni. Hat másodperccel ezután mindent elborított a tűz.

 

Jó, hogy ott volt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: