2022. 08. 19., Péntek, 10:01

Lángra kapott a Mecsek oldala, elnézést kért a tűz okozója - VIDEÓ

Késő estére sikerült csak eloltani azt a hatalmas bozóttüzet, melyet Pécs nyugati külvárosában, a Mecsek lábánál okozott egy férfi.

Lakossági helikoptert is be kellett vetni a lángok megfékezéséhez csütörtök délután, miután kigyulladt az aljnövényzet a Mecsekben. A tűzben hétvégi házak is érintettek, gázpalack is felrobbant, több ingatlan pedig komoly veszélyben volt. A tüzet késő estére sikerült megfékezni, de a kár jelentős.

A Pécs Aktuálnak a tüzet okozó férfi ez közleményt juttatott el, melyben bocsánatot kér a pécsiektől:

Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól!

A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is.

Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani.

Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt! Bármit megtennék azért, hogy mindazt, ami tettem – figyelmetlenségből, akaratom ellenére –, visszafordíthassam.

Bocsánatot kérek minden pécsitől! Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó minden felelősségem.

Őszintén sajnálom!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: