2022. 08. 17., Szerda, 13:09

Elégedett közönség, hálálkodó fellépők - Kirángatta nyári mély alvásából a várost a Kaposfest - VIDEÓ

A mögöttünk álló napokban rendezték meg városunkban immár 13. alkalommal a Kaposfestet, mely mindmáig az ország egyik legfontosabb kamarazenei megmozdulása, évről évre olyan világhírű zenészeket csábítva városunkba, akik a magyar közönséghez nagyon ritkán jutnak csak el.

De ezért is jó a városunknak a Kaposfest létezése, melynek létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, hogy szinte minden koncertjükre elfogyott az összes jegy sőt, többször előfordult, hogy pótszékekkel kellett a hatalmas érdeklődést kielégíteni. Mindez a műfaj kedvelői számára nem lehet meglepetés, hiszen az olyan nevek mint Várdai István, Baráti Kristóf, Pusker Júlia, Kristóf Réka vagy épp Elisabeth Leonskaja, Edith Peña, Ivan Karizna óriási közönséget vonzanak. És bár ők nem egy olyan széles réteg számára ismerősek, mint az aktuális év tehetségkutatójából tucatszámra sorozatgyártott énekesek, mégis minden esztendőben megtöltik a nemzetközi zenei és művészeti fesztivál kedvelői nem csak Magyarországról, de a világ minden tájáról érkezve a nézőtereket. Az összeset.

A Kaposfesten is mindig ezt érzem: hogy ünnep az egész fesztivál! - ezt már az egyik előadó, Pusker Júlia nyilatkozta fellépését követően, mely pontosan tükrözi a fellépők tapasztalatait is a Kaposfestről. Minden percét imádják.

A visszajelzések és az oldalukon található nézői reakciókból kiindulva pedig a közöség körében is hatalmas sikert aratott a fesztivál, mind a szervezés, a fellépők, a kísérőprogramok a helyükön voltak, a zárókoncertről pedig mindmáig csak szuperlatívuszokban beszélnek, de a belvárosi Charlie bulit se kellett idő előtt lelőni sőt, a rendezvény bérletesei közt egy spontán szerveződés zajlik akik azt tervezik, hogy hivatalosan is megköszönik a városvezetésnek a fesztivál támogatását.

Ezért is örülhettek a szakmabeliek és mi kaposváriak is, hogy végül megrendezésre került idén a fesztivál attól függetlenül, hogy sokáig kérdéses volt a sorsa. A Hornyák Balázs vezette szervezők idén újra meggyőzték a döntéshozókat, hogy továbbra is van létjogosultsága a Kaposfestnek, és zöld utat kapott a fesztivál. Immár biztos mindenki belátta, hogy ez volt a helyes döntés.

Ahogy említettük, az előadások java részét plusz ülőhelyekkel kellett kiegészíteni, a részvételi arány kimagasló volt, a szálláshelyek és belvárosi vendéglátóegységek is jóval nagyobb forgalmat tapasztaltak, ami azért az idei szezonnak mindenképp jót tett (elég csak a focifeszt hiánya miatti pénzügyi kiesésre gondolni) de a Deseda és a Rippl-Rónai Villa látogatottsága is jelentősen megugrott, tovább öregbítve városunk hírnevét. A belvárosi egységek és boltok így mindenképp némi plusszt könyvelhettek el a napokban, és ha csak néhány napra is, de újra némi élet költözött a belvárosba, az amúgy elég lapos nyári időszakban.

Teltházas koncertek, változatos programok - Véget ért a 12. Kaposfest - VIDEÓ

Teltházas koncertek, változatos programok - Véget ért a 12. Kaposfest - VIDEÓ

Meglátszott a másfél éves kihagyás koncertezés terén a kaposvári közönségen, hiszen az idei Kaposfest szinte összes előadása, programja, hangversenye és koncertje egytől egyig teljesen megtöltötte a nézőtereket. Arról, hogy maguk a szervezők és a fellépők miként élték meg az elmúlt napokat Kaposváro

A szervezők a nagy érdeklődésre és sikerekre tekintettel úgy tervezik, hogy jövőre visszatér a fesztivál az eredeti felálláshoz, így majd egy teljes héten át lehet élvezni az előadásokat Kaposváron.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: