2022. 02. 17., Csütörtök, 11:00

Te is megtaníthatod a kiskedvencnek - Így tanult meg beszélgetni gazdájával Fülöp, a beagle - VIDEÓ

Ugye te is kívántad már, hogy bárcsak értenéd mit akar a kutyád? Bárcsak tudna beszélni! Nos, van rá lehetőség.

Christina Hunger, egy San Diego-i beszéd-nyelv patológus, aki megtalálta a módját, hogy mégis hogyan taníthatná meg a kutyáját, hogy valóban megtanuljon beszélgetni vele. A kísérletéhez beszédgombokat használt, amelyeket alapvetően olyan emberek használnak, akik betegségek miatt már nem tudják szóban kifejezni magukat. Ezekhez a gombokhoz előre fel tudjuk venni saját hangunkat, így különböző szavakat és kifejezéseket társíthatunk hozzájuk. Ezt alkalmazta Alexis Devine is Bunny nevű kutyájánál, akinek kiemelkedő kommunikációját már több mint 7 millió felhasználó kíséri figyelemmel.

Bunny lassan már 100 szót ismer, amelyet sikerült beépíteni önkifejezésébe. Elmondja, ha éhes, ha fáj valamilye, de azt is el tudja mondani, ha aggódik valami miatt. A tanulást olyan szavakkal kezdték, mint a kint és a játszani. Ki ne akarná tudni mire gondol a kutyája, így már a magyarok is próbálkoznak a kiképzéssel. Rebeka például Fülöp nevű Beagle kutyusát tanítgatja a Fluent Pet gombjaival, amiről videóit is készített azoknak, akik szintén szeretnék kipróbálni kiskedvenceikkel azt említett kommunikációt.

Fülöp már 12 szót ismer, ilyenek például a most, később, enni, sétálni szavak. A kis beagle nem rest, ha egyezkedésről van szó, Rebeka egyik videójában Fülöp elmondja, hogy most enni akar, gazdija pedig próbálja meggyőzni, hogy majd később eszik, de a kutyus eltántoríthatatlan:

Ti is kipróbálnátok a házikedvencekkel?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: