2024. 04. 23., Kedd, 08:58

Súlyos baleset és maradandó fogyatékosság lett az ittas vezetés vége

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki
ittas állapotban olyan súlyos balesetet okozott Csömend külterületén, hogy utasa maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A férfi 2023 áprilisában a délutáni óráktól kezdve egészen késő estig viszkizett és sörözött egy somogyvári kocsmában, majd autójával két utast szállítva Somogyszentpál irányába indultak.
A nyírkos, esős időben a megengedett legnagyobb sebességet túllépve vezette az autóját, miközben a műszerfalhoz csatlakoztatott mobiltelefonról zenét hallgattak.

A mobiltelefon csatlakozója azonban útközben kicsúszott a helyéről, ezért az ittas férfi a telefon után nyúlt úgy, miközben nem figyelte az utat.
Amikor újra felnézett, már nem tudott korrigálni és az autó a szalagkorlát felett átzuhanva átfordult, és az úttest melletti árokba csapódott, végül pedig a tetejére borulva állt meg.

A balesetben a hátsó ülésen utazó sértett súlyos, a gerinccsigolyákra is kiterjedő töréses sérüléseket szenvedett, melynek következtében nála 80%-os össz-szervezeti egészségkárosodás alakult ki.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben – aki fiatalkora ellenére már többször volt büntetve - végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: