2024. 04. 15., Hétfő, 08:55

Átmenetileg bezár a keszthelyi kórház szülészete

Április 19-től Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára vagy Kaposvárra mehetnek majd szülni azok, akik eddig ide mentek volna.

A Keszthelyi Kórház 2024. április 19-étől átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül. Az intézmény a honlapján közzétett tájékoztatóban arról is ír, hogy a járóbeteg ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják, míg a fekvőbetegek ellátásának folytonossága érdekében a térség négy kórházával megállapodtak, így betegeik a továbbiakban is hozzájutnak a szükséges ellátáshoz.

Hogy ez az átmeneti szüneteltetés meddig fog tartani arról nem közöltek információt, mint ahogy arról sem, hogy miért kellett az érintett fekvőbeteg ellátást bezárni időszakosan. Azt azonban a közlemény végén kihangsúlyozták, hogy a Keszthelyi Kórház vezetése az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé.

Az egészségügyi ellátókkal kötött megállapodás alapján a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit az alábbi intézmények fogadják:

  • Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
  • Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház
  • Ajkai Magyar Imre Kórház
  • Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

Reméljük, minél hamarabb megoldódik a helyzet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: