2024. 04. 11., Csütörtök, 12:12

Ezek lettek Magyarország legjobb természetfotói 2023-ban

A Varázslatos Magyarország egy nagyszabású díjátadóval ünnepelte 15. születésnapját a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én megtartott eseményen átadták a 2023-as fotópályázatuk nagydíját, és egyúttal megnyitották idei fotókiállításukat.

A szervezet közleménye szerint a verseny különlegessége, hogy nem évente egyszer kerül megrendezésre, hanem minden évben kilenc hónapon át, több kategóriában zajlik, amely nem kis motivációt jelent a fotósoknak, hiszen szinte egész évben kint kell lenniük a természetben és alkotniuk kell, hogy havonta színes portfóliót mutathassanak be a szakmai zsűrinek. A havi pályázatok mellett a fotósok év végén elnyerhetik az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított elismerést, A magyar természetfotó nagydíját és az ezzel járó Arany Daru szobrot is.

Tizenöt év alatt a magyar természetfotósok több mint 45 000 képpel versenyeztek már, idén pedig nagyon erős mezőny állt össze. A kilenc pályázati kategória győztesei mellett kiderült, hogy kik lettek azok a természetfotósok, akik képeikkel az évadban a legtöbb pontszámot kapták a szakmai zsűritől. 

A 3. helyen Litauszki Tibor végzett, aki az Arany Daru szobor bronz változatát kapta meg, a 2. helyezett, Hargitai László egy ezüst szobrot vett át, a nagydíjat megtestesítő Arany Daru szobrot pedig Daróczi Csaba érdemelte ki, aki a pályázati évadot immár nyolcadik ízben nyerte meg.

1. helyezett, Daróczi Csaba 

2. helyezett, Hargitai László

3. helyezett, Litauszki Tibor

A további fotókat itt tudjátok megtekinteni

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: