2024. 04. 04., Csütörtök, 08:56

Hiába várták a balatoni hajósok járműveik felújítását, átverte őket az alföldi csaló

Egy alföldi, büntetett előéletű férfi interneten hirdetett hajófelújítási munkákat, melyeknek csak az előlegeit vette fel, a munkákat nem végezte el.

A férfi magát hajófelújítással foglalkozó szakemberként feltüntetve internetes hirdetést adott fel Facebookon, így vette fel vele a kapcsolatot az a négy sértett, akik a különböző balatoni kikötőkben horgonyzó hajóikon szerettek volna felújítási munkálatokat végeztetni.

A férfi 2021-ben és 2022-ben megegyezett velük a munka elvégzéséről, a megbízások során pedig a kialkudott díj nagyjából felét kérte átutalni a beszerzendő alapanyagokra.


A vádlott azonban a szükséges anyagok csak egy részét vette meg, azt is kifogásolható minőségben, a kivitelezést sem minden esetben kezdte meg, illetve alig végzett tényleges munkát.

 

A sértettek a megbízások nem megállapodás szerinti teljesítése miatt kérték vissza az átutalt pénzt, amit a terhelt szintén nem teljesített, hanem a rábízott összegeket jogtalanul eltulajdonította. A sikkasztások elkövetési értéke összességében meghaladta az egy millió forintot.


Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: