2024. 03. 20., Szerda, 09:22

Ezek a világ legboldogabb országai jelenleg! Szerinted Magyarország hányadik a listán?

Ahogy minden évben elkészítik Magyarország boldogságtérképét - melyben Somogy fixen a legboldogtalanabb megyék közt végez -, úgy a World Happiness Report is elkészíti a világ legboldogabb országainak listáját. Aggódni nem kell, ott vagyunk az első százban, annyi hogy olyan országok is megelőznek, mint Koszovó, Guatemala, vagy Üzbegisztán.

A jelentés több mint 140 ország lakosságának globális felméréséből származó adatokra támaszkodik. Az országok boldogsági rangsorát az előző három év, jelen esetben a 2021-2023 közötti időszak átlagos életértékelései alapján állítják fel. A felmérés minden egyes résztvevőtől azt kéri, értékelje az életük egészét, figyelembe véve, hogy mit tartanak értékesnek.

A finnek a jelek szerint tudnak valamit, az országot hetedik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak a hétfőn közzétett ranglista

Ami azonban meglepő, az Izrael helyezése. A lista szerint az 5. helyen végeztek, annak ellenére, hogy immár hónapok óta háborút folytatnak a Hamász ellen. Palesztina egyébként 103. lett.

Mi a nem túl előkelő 56. helyezést szereztük meg, öt helyet rontva tavaly óta, míg a szomszédaink közül ketten is bekerültek a top 20-ba (Ausztria, Csehország), míg Szlovénia a 21. lett.

De ne legyünk telhetetlenek, sikerült például leköröznünk Líbiát, Kirgizisztánt, vagy épp Kolumbiát!

1-30. hely 

30-60. hely

60-90. hely

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: