2024. 02. 12., Hétfő, 13:08

Bakancslistás mesebeli élménynek ad otthont Kaposvár a hőlégballon verseny megrendezésével

Igazi bakancslistás élmény, álomország, mesebeli királyság - így definiálják a törökországi Kappadókia hőlégballonos élményét, amiért immár nem feltétlenül kell Kis-Ázsiáig utazni. Kaposváron hőlégballonos magyar bajnokságot rendeznek május 23. és 26. között.

Insta-mágnes eseménnyel színesedik Kaposvár programkínálata - erről Pintér Rómeó alpolgármester beszélt múlt hét végén tartott sajtótájékoztatóján.

Idén május 23. és 26. között Kaposvár ad otthont a 43. magyar hőlégballon-bajnokságnak, amelyet Rippl-Rónai Kupának kereszteltek el.

Az esemény minden napján csodálhatunk majd hőlégballonokat Kaposvár felett, délutánonként pedig a hőlégballonozással kapcsolatos programokon lehet majd megismerkedni a sportággal.

Nagy Balázs, a verseny főszervezője elmondta, hogy a bajnokság nyílt, így külföldről is várnak csapatokat. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy rendezvényükkel nem utoljára színesítik Kaposvár programkínálatát.

A ballon mint versenysport 1990-es években és a 2000-es évek elején volt nagyon népszerű, később azonban évente csak egy-egy versenyt rendeztek Magyarországon.

Pálhegyi Zoltán versenyigazgató elmondta, hogy a versenyszabályzatban húsz különböző feladat van, ezeket szokták kombinálni. A reggeli hosszabb repülésre 3-5, délután 2-3 versenyszámot terveznek - fűzte hozzá.

Kitért rá, az egyik legegyszerűbb feladat az, amikor a ballonból egy kijelölt pont fölé kell repülni, s arra szalagot dobni. Aki a legpontosabban dob, az kapja a legtöbb pontot, a többin az ellenfelek teljesítményarányosan osztoznak.

Alig várjuk az eseményt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: