2024. 01. 12., Péntek, 10:30

Sokan csináljuk bevásárlás közben, pedig akár több év börtön is járhat érte

Talán nem is tudunk róla, de súlyos szabálysértést követünk el, ha így teszünk.

Nem ritka eset, hogy bevásárlás közben annyira megszomjazunk – ez többnyire a nagy melegben jellemző – hogy a kosarunkban lévő, megvásárolni kívánt üdítőt felbontjuk, és beleiszunk, mielőtt még kifizettük volna.

De olyan is előfordul, hogy annyira éhesek vagyunk, hogy letörjük a kiflicsücskét a pénztár felé menet – gondolván, nem lehet belőle semmi baj, hiszen úgyis mindjárt kifizetjük.

Gyakori, hogy a vásárlók még fizetés előtt, az üzletben fogyasztanak az élelmiszerekből vagy italokból: pedig bizony ez törvénybe ütköző, és akár nagyon súlyos következményekkel is járhat.

Ez nem hazai sajátosság, a Mirror beszámolójában több olyan Nagy-Britanniában élő embertől idézett, akik saját bevallásuk szerint gyakran még a pénztártól való távozás előtt, a boltban ettek vagy ittak a kiszemelt termékből.

Ha éhes vagyok, amikor az üzletben járok, akkor egy kicsit harapok valamiből, ezzel tartom vissza magam attól, hogy mindenfélét összevásároljak, csak azért, mert éhes vagyok

jelentette ki egyikük, míg az édesanyák elmesélték egy pici gyerekkel sokszor nehéz a bevásárlás, hiszen már azelőtt enni szeretnének valamiből, mielőtt kifizetnék.

Ezzel kapcsolatban korábban a Bors beszámolt egy olyan esetről, amikor egy édesanya összeütközésbe került a Tesco pénztárosával, miután a kisfia még a boltban elkezdett eszegetni a joghurtból.

Richard Price kiskereskedelmi-szakértő közölte, hogy bár sokan úgy gondolhatják, a szupermarketekben nassolni ártalmatlan akció, technikailag szabálysértésnek minősül.

Akár több év börtönbüntetést vagy pénzbírságot is vonhat maga után.

Az oka ennek az, hogy a választott termék csakis akkor kerül a vásárló tulajdonába, amint megfizette annak árát a pénztárnál.

Annak érdekében, hogy képesek legyünk megállni, hogy megkóstoljuk megvásárolni kívánt terméket, Price azt javasolja a vevőknek, még a boltba való betérés előtt csillapítsák a szomjúságukat és az éhségüket, a kisgyerekkel érkezők pedig vigyenek magukkal némi nassolnivalót a bevásárláshoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: