2024. 01. 04., Csütörtök, 09:02

Cigit tarhálva támadott meg védtelen nőket egy hajléktalan férfi Kaposváron

A büntetett előéletű férfi egyedül közlekedő nők bántalmazásával akart értékekhez jutni.

A visszaeső férfi 2023 júliusában Kaposváron élt hajléktalanként és kéregetésből tartotta fenn magát.

Az első rablást a Berzsenyi utcai felüljárón kísérelte meg, amikor a hajnali órákban részegen cigarettát kért a munkahelyére tartó idősebb nőtől.

A nő nem adott neki cigit, hanem megpróbálta kikerülni, de a férfi megragadta egyik karját, meglökte és ököllel mellkason is ütötte, miközben újból cigarettát követelt tőle

A nőnek végül sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia és védekezésképp tenyérrel arcon vágnia, amitől a vádlott annyira meglepődött, hogy a nő el tudott menekülni a helyszínről.

Késsel fenyegetett egy kiskorút a kaposvári csöves, mert nem kapott pénzt

Késsel fenyegetett egy kiskorút a kaposvári csöves, mert nem kapott pénzt

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki késsel fenyegetve szerezte meg egy kiskorú fiú készpénzét.

A férfi másnap éjjel egy munkahelyéről hazafelé közlekedő, fiatal nőt követett. Amikor beérte, nem szólt hozzá, hanem tenyerét kérőleg felé nyújtotta.

Mivel a nő közölte vele, hogy nincs se cigarettája, se pénze, a terhelt hirtelen megragadta felsőruházatát és a földre rántotta

A dulakodás során a sértettnek – miközben lábaival próbálta a férfit távol tartani magától – sikerült telefonon segítséget hívnia, így a vádlott felhagyott a nő további bántalmazásával és elfutott.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő terhelttel szemben szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: