2023. 12. 20., Szerda, 11:45

Elkészült a Fonyód és Csisztapuszta közötti összekötő út

Kerékpárút épült Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta között, amit vegyes használatú útként egyéb közlekedési eszközzel is használhatunk.

A Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométert kellett kerülni, ha az emberek egyik településről a másikra akartak eljutni.

Régi, közös álmunk valósult meg azzal, hogy elkészült a Csisztai kerékpárút. Amikor 2014-ben önerőből megcsináltattuk az utat Fonyód és Csiszta között, már akkor látszott, hogy sokan használják.

A kerékpáros turizmus mindenképpen egy új lendületet kaphat ettől a megvalósult beruházástól, de vegyes használatú útként egyéb közlekedési eszközzel is átutazhatnak a települések között.

- írta Hidvégi József, Fonyód polgármestere Facebook bejegyzésében.

"Fontos, hogy ne csak a balatoni fürdőzés jelentsen turisztikai programot, hanem más lehetőségeket is nyissunk meg!

Használják bátran ezt az új, végig jó minőségű, aszfaltborítású utat a szabályok betartásával!" - tette hozzá.

A teljes hosszát tekintve nettó 218 millió forintból megvalósult kerékpárúttól azt várják, hogy a munkavállalók mobilitásának elősegítésével kedvező hatást gyakorol a foglalkoztatásra, kielégíti a kerékpáros turisták igényeit a nyári turisztikai szezonban - írta az MTI.

Az út átadásával javul majd a gyógyvizéről híres Csisztafürdő elérhetősége, valamint hozzájárul a balatoni szezon meghosszabbításához.

 

Kara Lajos Buzsák polgármestere elmondta, hogy a gyönyörű tájakon átvezető aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, népszerűsíti a sportos életmódot.

Fonyód polgármestere még azt hangsúlyozta, hogy az útnak köszönhetően a buzsákiaknak és táskaiaknak "sokkal közelebb lesz Fonyód", így nem feltétlenül kell Marcali felé menniük bevásárolni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: