2023. 12. 13., Szerda, 14:53

Somogyi kastély éled újjá: hamarosan kastélyszálló nyílik Alsóbogáton

A klasszicista stílusú kastély valamikor Festetics–Inkey család birtoka volt.

Somogy vármegye hihetetlen gazdag épületvagyonnal rendelkezik, ha a kastélyokról van szó, Somogyban szinte minden faluban van egy kastély, ha nem kettő.

A Kaposvártól nagyjából 20 km távolságra lévő Alsóbogáton lévő Festetics–Inkey kastély hamarosan 4 csillagos szuperior besorolású kastélyszállóként, új néven éled újjá.

A tervek szerint a klasszicista stílusú kastély épületében a 32 szobás hotel mellett étterem, wellnessrészleg, moziterem is helyet kap majd

tudta meg a We Love Balaton a birtok vezetőjétől.

A Kaposvártól autóval nagyjából 25 percre lévő klasszicista stílusú kastély a 18–19. századi somogyi kastélyépítészet mintapéldája, feltehetően az 1800-as évek elején épült.

Gróf Festetics Miklós a 19. század elején szerezte meg a birtokot.

A több mint 20 ezer holdas terület a 19. század végén lett az Inkey családé, melyet 1948-ig laktak.

A Festetics–Inkey-kastély 2008-ban magántulajdonba került.

Az épület súlyos statikai problémákkal küzdött: a tetőszerkezet súlya a főhomlokzat emeleti falát kifelé nyomta, ezért az új tulajdonos felújításba kezdett, hogy megmentse az épületet a pusztulástól. A tetőszerkezetet eltávolították, és az épület kapott egy zárófödémet, illetve a statikai problémákat is megoldották.

VILLABOGArT Wedding and Event Hall
<p><em><span style="font-style: normal">A&nbsp; </span></em>VILLABOGArT Wedding and Event Hall <em><span style="font-style: normal">egy több</span></em><em><span style="font-style: normal"> épületből álló szállás- és rendezvényterem-együttes a </span></em><em><span style="font-style: normal">korábban</span></em><em><span style="font-style: normal"> Festetics–Inkey-birtokként működő területen. Több szálláshely és rendezvényhelyszín is tartozik hozzá.</span></em></p> <p><em><span style="font-style: normal">A VILLABOGArT és a MAISON BOGArT v</span></em><em><span style="font-style: normal">endégházak mellett </span></em><strong><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal">két tágas, rendezvényhelyszín is található a birtokon.</span></span></strong><em><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal"> </span></span></em></p> <p><em><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal">A 32 szobás 4 csillag superior besorolású kastélyszálló várhatóan 2025 – 2026-ra készül el teljesen, de addig is két egészen exkluzív atmoszférájú szálláshelyen lehet megszállni az alsóbogáti volt Festetics-Inkey birtokon: </span></span></em></p> <p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 150%"><em><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal">A </span></span></em><em><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal">VILLABOGArT</span></span></em><span style="font-style: normal"><span style="font-weight: normal"> </span></span><em><span style="font-style: normal">a</span></em><em><span style="font-style: normal">z egykori főintéző háza jelentős felújításnak köszönhetően ma már egy impozáns és igazán egyedi vendégháznak ad helyet, </span></em><em><span style="font-style: normal">valamint a </span></em><em><span style="font-style: normal">MAISON BOGArT, </span></em><em><span style="font-style: normal">ami az egykori kertészlakból került kialakításra, és az is egészen elragadó.</span></em><em><span style="font-style: normal"> </span></em></p>

A kastélyszálló a tervek szerint két, két és fél év alatt fog elkészülni, az MM Művek építésziroda tervei alapján.

A nyílászárókat már betették, elkészült a homlokzat felújítása, januárban már a beltéri munkák következnek, többek között a kastélyszálló szobáinak a kialakítása, tudta meg a We Love Balaton, VILLABOGArT Wedding and Event Hall vezetőjétől. Tavasszal a gépészeti munkálatokkal folytatódik a felújítás.

A leendő kastélyszállót egy 17 hektáros, gyönyörűen renovált kastélypark veszi körül, méltó hátteret adva az impozáns épületnek.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: