2023. 12. 02., Szombat, 19:19

Adventi programok a Balaton déli partján

A Balaton nem csak nyáron kínál programokat

Itt a december, közeleg a karácsony - erre a Balaton déli partján lévő települések is felkészültek.

A We Love Balaton összeállításaiból szemezgettünk – ezekre a helyekre látogathatunk el a következő napokban, ha a Balaton partra kirándulnánk az adventi időszakban:

Téli Varázs, Siófok

Siófokon az adventi vásár kezdete egybeesik a város 55. születésnapjának ünneplésével, így idén a szokásosnál is fényűzőbb lesz a karácsonyvárás időszaka. A Fő tér november 30-tól december 3-ig adventi fényárba borul, lesznek modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, az adventi hangulattal teli estéket a helyi zenekarokon kívül a Bagossy Brothers Company koncertje is színesíti. Az Aranycsengő Adventi Vásár mellett egy új betlehem varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.

Karácsonyi park, Balatonlelle

A balatonlellei Művelődési Ház és Könyvtár parkja idén is karácsonyi fénybe borul. A Karácsonyi park december 2-án nyílik meg, kézművesvásárral, forró teával, forralt borral várnak mindenkit, aki szeretne az ünnepekre hangolódni.

Ide kattintsatok a részletekért!

Egy csésze szeretet – mesekönyvért cserébe

December 1–9. között

Az alábbi balatoni helyeken gyűjtik az általunk már nem használt mesekönyveket, amikért cserébe egy csésze teával kedveskednek a program szervezői. Az így összegyűlt könyveket egy olyan Heves megyei kistelepülésre szállítják majd rászoruló gyerekek számára, ahol nincs sem könyvesbolt, sem könyvtár.

Ahol a mesekönyveket várják:

További infókat itt találtok.

Lábzongora és jégpálya Balatonbogláron

December 3. vasárnap, balatonboglári premier: Advent első vasárnapján debütál Magyarország első lábzongorája, a Piadanza. A 7,5 méter hosszú, 6 oktávból álló, egyedi kivitelezésű, monumentális hangszer prototípusa idén decemberben indul turnéra, aminek első állomása Balatonboglár.

Balatonboglári premier: Advent első vasárnapján debütál Magyarország első lábzongorája a magyar tenger partján

Balatonboglári premier: Advent első vasárnapján debütál Magyarország első lábzongorája a magyar tenger partján

A Piadanza mévre hallgató unikális hangszer a városi gyertyagyújtás ünnepi fényét emeli majd.

Végre hódolhatunk kedvenc téli sportunknak, hiszen sorra nyílnak meg a jégpályák a Balaton körül, így Balatonbogláron is.

Már hagyomány, hogy nemcsak siklani lehet a több mint 700 négyzetméteres, balatoni panorámás jégpályán, hanem változatos programokon is részt vehetünk. December 2-án jégdiszkót rendeznek (amit minden szombaton ismételnek), és sok színes program várható a korcsolyaszezonban, például a helyi amatőr jégkorongcsapatnak is lehet majd szurkolni a meccseken. A korcsolyakölcsönző a szomszédos Boglárka Bisztróban működik majd, itt lángossal, fánkkal, hamburgerekkel, forró csokival és forralt borral lehet felmelegedni és pótolni kalóriákat.

Jegyek: 6 éves korig 1500 Ft, 6 éves kor felett pedig egységesen mindenkinek 2000 Ft a jegyár. A korcsolyakölcsönzés 1500 Ft-ba kerül.

Adventi Termelői és Kézműves Vásár, Zamárdi

December 17-én 14 órától várják azokat, akik ehető vagy egyedi ajándékokat szeretnének vásárolni, vagy csak elmerülni az adventi vásárok hangulatában. A vásári forgatag mellett látványfőzésre és kézműves-foglalkozásokra is készülhettek. Érdemes időben odaérni: akik a leghamarabb érkeznek, 15 órától ingyenesen kóstolhatják meg a híres bajai halászlevet. A jó hangulatról a Noah’s Ark együttes gondoskodik.

Zamárdi kertmozi

A közös karácsonyi filmnézés élménye sem maradhat el, ezért december 16-án Zamárdiban ingyenes kertmozira várnak. Az Igazából szerelem kerül vetítésre, és a nézőtéren hőlégfúvók és melegítőgombák enyhítik majd az időjárást, de forralt bort, meleg teát és egyéb finomságokat is lesz lehetőségünk vásárolni a büfében.

További infókat itt találtok.
 

Kellemes Adventi időszakot kívánunk mindenkinek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: