2023. 10. 03., Kedd, 10:15

Olyan totál volt a sofőr, hogy saját ügyvezetője nyomta fel a rendőrségen, de megállíthatatlannak bizonyult

A negyvenes éveiben járó férfitől hiába vették el a rendőrök a jogosítványát, folytatta az ittas vezetést, pedig még a saját főnöke is megtiltotta neki hogy tovább vezessen.

Már korábban is el volt tiltva ittas vezetés miatt

A férfi egy szállítmányozással foglalkozó cég alkalmazásában állt előbb irodai alkalmazottként, majd - miután a korábbi ittas járművezetése miatt eltiltása letelt -gépjárművezetőként.

A cég egyik karbantartója hívta rá a rendőröket

2023 februárjában Budapestről indult a vontatóból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvényével olaszországi úticélja felé úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A súlyosan ittas állapotban lévő vádlottat telefonon felhívta a cég egyik karbantartója, aki észlelte, hogy a vádlott tök részeg, ezért bejelentést tett a 112-es segélyhívóra. A bejelentés alapján a járőrök az M7-es autópályán intézkedés alá vonták a férfit és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol megállapították az ittasságát és a vezetői engedélyét elvették

Részegen, jogsi nélkül indult tovább, az ügyvezető tiltása ellenére

A rendőrök az intézkedés befejezése után a férfit szabadon bocsátották, aki felvette a kapcsolatot a cég ügyvezetőjével. A férfi annak ellenére, hogy ittas volt, a vezetői engedélyét elvették, illetve a cégvezető kifejezetten megtiltotta neki, hogy a járműszerelvénnyel továbbinduljon, folytatta az útját, sőt még további alkoholt fogyasztott.

Ezután a további jogtalan járműhasználat megakadályozása érdekében maga az ügyvezető tett bejelentést a rendőrségen, mely alapján a járőrök az M7 autópályán ismételten intézkedés alá vonták a súlyosan ittas állapotban lévő férfit

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: