2023. 09. 29., Péntek, 15:06

Hány randi után alakul ki tartós kapcsolat?

A szerelem mindannyiunk számára személyes, egyéni élmény, de minden kapcsolatnak vannak bizonyos szakaszai, amelyeken hasonló módon megyünk keresztül. Ideális esetben ilyen az ismerkedés, a randizás időszaka, ahol eldől, hogy lesz-e folytatása. Ez a „pillangók a gyomorban” érzés, amelyhez jön a szexuális vonzalom és idővel a szerelem, kinek hosszabb, kinek rövidebb idő alatt.

A kezdeti randizás egyfajta „szürke zóna”

Egy új partnerrel való szex előtti három randevú szabálya ma már nem érvényes a párokra. Egy dán felmérés azt mutatja, hogy az emberek bizonyos tekintetben óvatosabbak, és szívesebben várnak, mielőtt komoly kötelezettséget vállalnak. A felmérés szerint a mai fiatalok jobban szeretik megismerni potenciális partnerüket, mielőtt megtennék a következő komoly lépést. Ennek hátterében szexuális teljesítmény probléma is állhat. Rendelj Kamagrát, ne habozz cselekedni, különben lehet, hogy már az elején elveszíted álmaid nőjét.

Van, amire/akire igazán megéri várni...

A fent említett statisztika, amelyben 2000 ember, köztük nők és férfiak is részt vettek, azt mutatja, hogy sokan szívesebben várnak legalább két hónapot, mielőtt ágyba bújnának partnerükkel, ami átlagosan 5 randevút jelent. A válaszadók szerint pedig csak 3, illetve 5 hónap elteltével szabad olyan komoly témákkal foglalkozni, mint a gyermekvállalás vágy vagy az anyagi helyzet megvitatása.

A kapcsolat hivatalossá tétele az a pillanat, amit a legtöbb randevúzó és őrülten szerelmes ember vár! Aki úgy érzi, hogy megtalálta a lelki társát, az egyre türelmetlenebbé válik, hogy szétkürtölje mindenkinek. Néha viszont az is megesik, hogy az egyik partner még nem döntött a köztük lévő kapcsolat állapotáról, és nem siet hivatalosan bejelenteni, hogy van valakije, akár több hónapon keresztül.

Mennyi ideig érdemes várni, mielőtt párrá nyilvánítjátok magatok?

A válaszok eltérőek lehetnek, tekintettel arra, hogy mindenki másképp érzékeli az alkalmi randevúzást, a tartóssal szemben. Vannak, akik leégetnek bizonyos mérföldköveket, és az első randevú után párként tekintenek saját magukra, míg mások több hónapot is várnak azzal, hogy behatárolják a kapcsolat státuszát. Másrészt ott vannak azok, akik nem agyalnak ezek, hanem inkább minden pillanatot a lehető legteljesebb mértékben megélnek, anélkül hogy bármiféle gondolat vagy társadalmi nyomás hatására kötnék össze életüket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: